Hogyan tisztítsd a Reebok Aztreket?

Reebok Aztrek tisztítása

Egy dad shoes futurisztikus részletekkel? Háromszor is igen! Pontosan ezért a rendkívüli kombinációért imádjuk a Reebok Aztreket - valószínűleg a piacon lévő egyik legérdekesebb „csúnya cipőt”. Mit tegyél, hogy több szezonon is végigkísérjen, ráadásul mindig jól nézzen ki? Egyszerű a válasz - elég gondoskodnod a megfelelő ápolásról. Nézd meg, hogyan kell tisztítanod a kedvenc sneakered, hogy mindig remekül nézzen ki és élvezd az egyedi megjelenést még hosszú hónapokon át.

Az ápolás aknamezője

Úgy tűnhet, hogy a cipőápolás igazán egyszerű dolog - elég hozzá egy tál víz és valami tisztítószer, a textilcipők esetében pedig egy sima mosógép és egy lenes mosózsák. Hatalmas tévedés! A legtöbb cipő finomabb, mint amilyennek tűnik, az intenzív centrifugázás és az erős tisztítószer pedig visszafordíthatatlan károsodásokat okozhat bennük. És bár minden anyag más, a legbiztosabb azt feltételezni, hogy a legtöbb modell rosszul tűri a túl sok vizet. Az összes olyan tanácsot, ami arra biztat, hogy tedd a cipőt egy tál vízbe, vagy jól áztasd be, rögtön át is ugorhatod. Biztos, hogy semmi jó nem fog belőle kisülni!

Lépésenként

Akkor mi legyen a „fürdés” helyett? Először is kezdd azzal, hogy megismered a sneakered és valódi igényeit. A Reebok Aztrek felsőrésze szintetikus bőrből készült, de mesh elemek erősítik - ezért úgy kell tisztítani, hogy figyelembe veszed ezeknek az anyagoknak a sajátosságait. Óvatosan kell bánni a stílusos betétekkel is, melyek, bár az egész modell karakterét megadják, valamivel több odafigyelést igényelnek (különösen a varrásoknál). Csakis ennek köszönhetően őrzi meg a cipőd remek lookját szezonokon át. A hétköznapi ápolás során ne hagyd ki a talpat sem - ez is igényel odafigyelést, különösen a fehér. Ebben az esetben a rendszeres ápolás gondoskodik arról is, hogy a tompító EVA hab és a Hexalite rendszer megőrzi állapotát és továbbra is a legfelsőbb szintű kényelmet biztosítja.


Kivételes esetek

De a por még nem minden! Hogyan boldogulhatsz a makacsabb szennyeződésekkel, például a friss sárral vagy a fű hagyta nyomokkal? Ha épp nincs kéznél semmi, amivel rögtön megtakaríthatnád a felsőrészt, akkor jobb, ha vársz, amíg meg nem szárad teljesen. Otthon pedig kezdd azzal, hogy finoman átkeféled a cipő felületét, különös figyelmet fordítva a betétekre és a mélyedésekre. Aztán pedig egy kicsit megtörheted a szabályokat, és használhatsz egy benedvesített ruhát, amit enyhén szappanos, vagy cipősamponos vízbe mártottál. Semmi sem segít? Akkor eljött a keményebb megoldások ideje - a szivaccsal ellátott folyékony tisztítószereké vagy a bőrcipőhöz használt haboké. Ha a gyártó instrukciói szerint használod, akkor biztos lehetsz benne, hogy a szennyeződések eltűnnek, a cipőd pedig tiszta lesz. Egy új terméket azonban érdemes először a felsőrész egy kevésbé látható helyén letesztelni - hiszen soha nem lehetünk elég óvatosak. A tisztítás után frissítsd fel a cipő belsejét és szárítsd ki a sneakered egy jól szellőző helyen, távol az erőteljes hő- és fényforrásoktól.

Hétköznapi szennyeződések

Ha nem vízzel és tisztítószerrel, akkor hogyan gondoskodhatsz róla, hogy a sneakered ismét régi fényében tündököljön? Mindenekelőtt figyelj oda a szennyeződés típusára. A hétköznapokon általában porral kell számolnunk, időnként virágporral vagy megszáradt sárral, amiről nem lehet tudni, hogy mikor is ragadt a mesh betéthez. Mindezekkel a problémákkal elbánhatsz egy sima kefével - de kötelező jelleggel puha sörtéjűnek kell lennie. Használd energikus mozdulatokkal, de ne dörzsöld túl erősen, nehogy megsérüljenek a varrások vagy a hálós betétek. Az áttört részek közelében és a színes betéteknél pedig használhatsz... fogkefét. Válassz érzékeny fogakhoz valót és használd azt is érzéssel! A végén dörzsöld át az egészet (a talpat is beleértve) egy kicsit bevizezett, puha ruhával. Használhatsz hozzá nedves törlőkendőt is - ilyet mindig érdemes magadnál tartanod.


×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]