Hogyan tisztítsunk egy Timberland cipőt?

Timberland cipőkTisztítása

Hogyan tisztítsunk egy Timberland cipőt?

Mindegyik cipőt rendszeresen kell ápolni – de vannak olyanok, amik különös odafigyelést igényelnek. A Timberland márka prémium minőségű anyagokból – bőrből, velúrból, nejlonból - készült cipőire biztosan nagyobb figyelmet kell fordítani, de ezt a törődést tökéletes megjelenéssel hálálják meg éveken át. Hogyan ápoljunk egy ilyen cipőt, hogy évekig hű társunk legyen?

A megelőzés a legjobb

Az első alapvető dolog az impregnálás, amit rögtön vásárlás után el kell végezni – különösen a téli szezonban. Az utakon lévő só, koszos hó vagy sár visszafordíthatatlanul károsíthatja a cipődet, nem túl esztétikus foltokat hagyva a felületén. Ne hagyd! A megfelelő védőréteg jelentősen meghosszabbítja a cipőd élettartamát és gondoskodik róla, hogy éveken át jól nézzen ki. De ne felejtsd e, hogy a cipőt szárazon és tisztán kell impregnálni. A legjobb, ha másfél havonta megismétled a műveletet.

Általános érvényű szabályok

A Timberland cipő tisztítási módja a cipő anyagától függ. Vannak azonban általános érvényű szabályok, amiket mindig észben kell tartani, a modelltől függetlenül. Az első és legfontosabb, hogy a nedves cipőt ne hagyd fűtőtest, kandalló vagy radiátor mellett! A hirtelen nagy mértékű meleg visszafordíthatatlanul tönkreteheti, eldeformálódást és foltokat okozhat. De hogy kell akkor bánni vele ősszel és télen? Elég, ha a benedvesedett cipőbe gyűrött újságot teszel, és ezzel a „kitöméssel” hagyod száradni egy éjszakán át. A másik fontos szabály a foltok rendszeres és lelkiismeretes eltávolítása. Ne halogasd! Ha speciális szereket használsz, teszteld le őket előbb egy kevésbé látható részen, hogy meggyőződj róla, hogy nem teszi tönkre a felületet.


Bőr klasszikusok

Arról, hogy hogyan kell gondoskodni a cipőről, annak anyaga dönt. A barkás bőrből készültekről speciális zselével (ha nincs hozzá applikátor, akkor használhatsz egy puha rongyot vagy kefét hozzá), aztán pedig egy ápoló pasztával kell róla gondoskodni. Ha azt szeretnéd, hogy a cipőd plusz fényt kapjon, akkor vond be egy fényesítő szerrel. Ne felejtkezz el az impregnálásról sem – a barkás bőr különösen érzékeny a nedvességre és a sóra, így plusz védelemre van szüksége.A finomság tartóssága

A velúrból vagy nubukból készült daraboknak is különleges igényeik vannak. Elsősorban ne felejtsd el, hogy ezek az anyagok nem szeretik a vizet – ezért a szennyeződéseket ne nedves ronggyal távolítsd el róluk! Helyette használj ehhez a típusú cipőhöz való speciális kefét. A puha szálak segítenek eltávolítani a kisebb szennyeződéseket, a gumis része pedig elbánik a nagyobbakkal. A különösen makacs foltokhoz – amilyen a só vagy a fű okozta szennyeződés – a legjobb egy velúrhoz és nubukhoz való habot használni. Gondoskodj a nedvesség elleni védelemről is impregnálószert használva. A rendszeresség különösen fontos ezen a téren.
Tavaszra készülve

A valamivel könnyebb, nejlonból vagy vászonból készült cipőknek is megvannak a maguk igényei, amikről nem érdemes elfelejtkeznünk. Ők sem szeretik a vizet, ezért a tisztításukat érdemes szárazon, egy kis kefével végezni. Ezeknél a cipőknél is fontos az impregnálás – pontosan ez védi a cipőt a nedvességtől, de segít a kivételesen problémás foltok eltávolításában is.

Nézd meg a teljes Timberland Premium 6 kollekciót

×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]