Hogyan készül a legendás Timberland Premium 6?

Gondolva a környezetre


A híres Sárga Cipő. A favágó cipő. A #10061 modell. Bárhogyan is nevezed, egy dolog biztos: A Timberland Premium 6 egy cipőlegenda. A világ minden részén hordják, a hírességek imádják, nagyra becsülik a legkiválóbb minőség és trendi amerikai stílus rajongói. A kis fával jelölt cég vezető modellje azonban nem csak trendi megjelenés! Ez egy modell, amelyiknél a legkisebb részletekre is a legnagyobb figyelmet fordították. Ezt jelenti a Timberland technológia, aminek köszönhetően a cipőik annyira tartósak. Végülis ez egy felelősségteljes cég, amelyik figyelmet fordít a természetes környezetre.Fontos számodra az ökológia? Tudd meg, hogyan készül a Timberland Premium 6 és válassz egy cipőt azoknak, akik tudatosan szeretnének élni.

Bőr, vízálló… tönkretehetetlen


A felsőrész és a talp egymáshoz rögzítésének forradalmi technológiájával kezdődött. Nathan Swartz cipész dolgozott rajta, akinek nagy álmai voltak, és aki a mai Timberland cég megalapítója. Ambíciója abban mutatkozott meg, hogy egy olyan cipő létrehozásáról álmodozott, ami választ ad a keményen dolgozó angliai lakosok szükségleteire. Elkezdett egy olyan innovatív technológián dolgozni, ami az így elkészített cipőnek teljes vízhatlanságot biztosítana. A művét fia, Sidney fejezte be, aki 1973-ban bemutatta Swartzék családi cégében dolgozó embereknek a pontosan nekik szánt cipőt. Ami mindenféle körülménnyel szemben ellenálló volt. Strapabíró. Vízálló. A modell, aminek létrehozása évekbe került. De amikor már elkészült, akkor tökéletes volt. Mert a szenvedélyből megalkotott, való élet által inspirált tárgyaknak van egy nagy előnyük a többivel szemben – az, hogy autentikusak.

Változatlanul tökéletes


Tudtad, hogy a Premium 6 gyártási folyamata több, mint 40 éve nem változott? A tökéletes favágó cipő kulcsfontosságú elemei ugyanolyanok maradtak. Először is: a felsőrész. Sárga, vízálló nubukból készült, amit a legnagyobb precizitással vágnak és varrnak – úgy, hogy ideálisan feküdjön a lábfejen. Noha a #10061 ma már nem kézzel készül, az emberi tényező nem marad ki a gyártási folyamatból. A cipő elkészítésének minden lépését magasan képzett szakemberek ellenőrzik. Minden bőrdarabot, amiből a kultikus cipőt varrják, alaposan átnézi a specialisták egy csoportja, hogy az eladott termékeken a legkisebb hiba se forduljon elő. A bőrök többsége, amiből a Timberland cipőket varrják, Dominikáról és Mexikóból származik. A cserzőüzemek, amik küldik őket, az LWG (Leather Working Group) csoporthoz tartoznak – a bőrművesek egyesületéhez, akik vigyáznak rá, hogy termékeik készítési folyamata teljesen átlátható legyen, és a gyártás befolyása a természetes környezetre ellenőrzött legyen.

A kényelmed érdekében


A kiváló minőségű bőr csak egy elem, ami befolyásolja a Timberland cipők tökéletességét. Mi kíséri még? Négysoros varrás. Rendkívül tartós és az erősséget szolgáló felépítés azért, hogy a cipő ellenálljon a kopásnak, penésznek és a külső környezeti hatásoknak. Erős sárgaréz fűzőlyukak. A rozsdamentességüknek köszönhetően ők a következő érv, hogy miért fog a Premium 6 éveken keresztül elkísérni. TeslanR cipőfűző. A világ egyik legtartósabb cipőfűzője, 100%-ban újrahasznosított alapanyagokból készítve. Jól szigetelő PrimaLoft ECO bélés. Szintetikus alapanyagú szálakból készült, amik legalább 50%-ban műanyag flakonokból készültek. Híres mézes talp. Vastag, alaposan megtervezett, és varrásmentes rögzítésnek köszönhetően végérvényesen a cipőhöz rögzített, és abszolút vízmentességet garantál.

A Sárga Cipő megváltoztatja a világot


A természetes környezetnek óriási jelentősége van a kis fával jelölt amerikai márka számára. A Timberland tisztelettel bánik a környezettel, amiben a gyárai működnek. A helyi közösség és az ökoszisztéma védelme iránt érzett legmélyebb felelősség miatt – a cipői gyártásához zöld technológiákat alkalmaz. Minden eladott pár után elültet egy fát. A gyártás során figyel az emberi jogok iránti tiszteletre. 1992 óta vezeti a Path of Service programot, amely keretében a Timberland dolgozói 40 órányi fizetett munkát évente önkéntes vagy környezetvédelmi tevékenységre fordíthatnak. Ennek keretében ültettek fákat például a mongóliai sivatagban, és járultak hozzá a bronx-i közösségi terek megújításához. És minden a Sárga Cipővel kezdődött, ami máig egy olyan terméket szimbolizál, ami mások szükségleteiről gondoskodik.

Szereted az olyan cipőket, amiknek megvan a maguk története, és nem véletlenül jöttek létre? Fontos számodra, hogy tudatosan élj, és soha nem véletlenszerűen kerülnek be az adott ruhadarabok a szekrényedbe? Vagy csak egyszerűen szeretnél benne biztos lenni, hogy a cipő, amit választasz, a legnagyobb odafigyeléssel készül, tökéletes anyagokból, és sokáig szolgálni fog? Vigyázz magadra és másokra, és voksolj a Timberland Premium 6-ra. És tudd: jól választottál.

Nézd meg a kultikus favágó cipők kínálatát a Sizeernél.

×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]