Az adidas EQT – ismerkedj meg a kultikus széria minden modelljével!


Az adidas Equipment széria 1991-ben debütált, és még mindig szenzációnak számít. A 90-es évek elején minden akkori trenddel szembement, abba az irányba fordult, ami a sportcipőkben a legfontosabb, vagyis a technológiára és a cipő tulajdonságaira koncentrált. Amikor közel 30 év után visszatért, mindenki lélegzetvisszafojtva követte az eseményeket és tesztelte az új EQT modelleket. Vajon lesz olyan jó, mint az eredeti? Ez volt az egyik legfontosabb kérdés. Nézzük meg jobban az új EQT-t, és győződjünk meg róla, hogy miben tér el a boltok polcain lévő többi cipőtől.Support


Az első 2017-ben bemutatott Equipment modell az EQT Support volt. Ebben a csoportban kiemelhetjük többek között az ADV, ADV PL, PL, 93/17 és RF modelleket. Ha a köztük lévő különbségekről van szó, akkor azok egyszerűen a tulajdonságok kombinációi, az anyagok és technológiák közötti eltérések. Mindegyik cipő formavilága futurisztikus, talpa hátul, a saroknál vastag, elöl pedig vékonyabb. A felsőrész rugalmas zoknira emlékeztet. A fűző rész összekapcsolódik a jellegzetes csíkokkal, melyek az EQT Supportnál textilből készültek és trendin ráfutnak a talpra. Mi a különbség? A standard ADV modellnél a sarok és a boka környékét keményebb betétek tartják stabilan. Ez már nincsen meg a PK modellben sem. A felsőrész anyagában is különböznek. Mindegyik rugalmas, de az egyik Primeknitből készült – ez egy jellegzetes szövésű anyag, a többi pedig valamivel keményebb textilből készült. Az EQT RF modellnél a felsőrészen más újdonság is megjelent: itt a velúr és a légáteresztő hálós anyag kombinációja teszi karakteressé a lépőt.

Ha pedig arról van szó, hogy milyen talp került a Support felsőrésze alá… Noha a többségnek EVA habból és gumiból álló talpa van, olyan modell is készült, amiben Boost hab van. Ahogy látható –a technológiák és az anyagok változhatnak ugyan, de az eredeti, ikonikus adidas EQT külső megmarad!


Cushion


A klasszikus Support modellek által inspirált sziluett, de a TPU sarokkal gazdagítva – ez az EQT Cushion. A felsőrész magasított, és tökéletesen alkalmazkodik a sarokhoz és védi az Achilles-ínt. A sima bőrből készült betétek és velúr gondoskodik róla, hogy a cipő nemcsak különleges megjelenésű, hanem tartósabb is legyen. Az egész felsőrész légáteresztő hálóból készült, a talp pedig EVA habra támaszkodó sztenderd tompító technológiával ellátott.
Bask ADV


Ez a cipő az EQT vonal kosaras hagyományaira emlékeztet, miközben magában rejti a széria legjobb, modern tulajdonságait is. A felsőrész fonott anyag és velúr ötvözetéből készült, a saroknál tökéletesen kialakított. Magát a sarkat TPU betét erősíti, mely közvetlenül a talpból indul ki. A cipő elejét különleges gumi betét díszíti, mely modern megjelenést kölcsönöz a cipőnek.


Racing ADV


Az EQT futócipők új változata. A Racing egyrészről meglepetésnek számít ebben a szériában – kissé más formája van, másrészről – igazi visszatérés a lényeghez! Először is, az EQT egy igazi futócipő. A felsőrész eleje kötött, és tökéletesen támogatja a lábfejet futás közben, illetve alkalmazkodik annak mozgásához. A hátulja pedig tökéletesen stabilizál – az egész sarok kemény anyagból készült. Az EVA habot tartalmazó, tökéletes kialakítású talp jól tompít bármilyen felületen. A rugalmas fűző rendszer (csíkokon áthúzott fűző, mely remekül fekszik a lábfejen) gondoskodik róla, hogy minden mozdulat kényelmes legyen, miközben nem nyomja túlzott mértékben a lábfejet.


Melyiket választod?


Tulajdonképpen azt mondhatjuk, hogy az egyes adidas EQT modellek közötti különbségek… inkább csak kozmetikai eltérések. A felsőrész anyaga és az esetleges merevítések a TPU betétek formájában – mindez már egyéni preferencia kérdése, azon múlik, hogyan értelmezzük mi magunk a mindennapi kényelmet. A választásunkat az is befolyásolja, hogy szeretnénk-e sportolni az EQT-ben. A futóknak ugyanis másfajta tompításra és funkciókra van szükségük, mint azoknak, akik pusztán kényelemre vágynak a mindennapokon, vagy akik konditermi edzést választanak.

Így vagy úgy, a felhasználók reakciója az új EQT modellekre csak egy dolgot jelenthet – azt, hogy ezt a cipőt imádják, és ez még sokáig így is marad. Ahogy látszik, a modell felér a 90-es évekbeli előd legendás cipőjéhez.[script]$(document).ready(function() {$(window).scroll(function() { if ($(window).width() > 1024) {if($(this).scrollTop() >= $('.b-footer').offset().top - 1000) {$('.sidebar').addClass('is-sticky');} }}); });[/script]
×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]