Az adidas EQT és Ultraboost összehasonlítása

Amikor a piacon újra megjelent az adidas EQT, mindenki az Ultraboost modell bukására számított. Miért? Mert a 90-es évek kultikus modelljének újrakiadása szintén megkapta a híres habot, emellett ráadásul sokkal nagyobb mennyiségben, mint a Boost modellek, melyek pontosan erről voltak híresek… Mindenki azon kezdett töprengeni, hogy mi értelme van megtartani mindkét szériát. Megoldjuk a kérdést. Vajon csupán a Boost hab mennyisége az EQT-ben és az Ultraboostban elegendő a két lépő megítéléséhez?

Az ördög a részletekben rejlik

A látszólag hasonló modellek valójában számos dologban különböznek, amiket csak akkor veszünk észre, ha jobban megnézzük őket. Mik a legfontosabbak? Először is a felsőrész. Az EQT mesh-ből készült, amely kevésbé légáteresztő, mint az Ultraboostban lévő Primeknit, emellett pedig szálai merevebbek. Az EQT-nek van nyelve is, ami be van varrva a cipő egyik oldalánál, a másikon pedig lazára van hagyva, aminek köszönhetően a cipő képes alkalmazkodni a magasabb ívű lábfejhez is. Az Ultraboostnak ezzel szemben egyáltalán nincs nyelve, ami az olyan cipők jellegzetessége, amelyek felsőrésze zoknira emlékeztet – így sokkal jobban ráfekszik a lábfejre anélkül, hogy nagyobb nyomást kellene rá kifejteni a fűzővel. A talpban lévő hab mennyisége is lényeges. Az EQT-ben tényleg több van. Sokan gondolják úgy, hogy puhább is. Az Ultraboostnak viszont jellegzetes, jobb tapadást és az energia visszasugárzását biztosító futófelülete van, mely egyenetlen, vájatokkal ellátott. Az EQT-nak ilyenje nincs, van viszont egy, a felsőrészre varrt csíkokkal megtámogatott fűző rendszere. Ez nincsen az Ultraboostnál, ahol a lábfejhez való illeszkedés feladatát a Primeknit veszi át. Ha a megjelenésről van szó, a Boost alacsonyabb, TPU betéteket tartalmaz, melyek stabilizálják a lábfejet és a sarkat. Az EQT megjelenése futurisztikus és masszív, az oldalán a híres triplacsíkkal kiegészítve.

Mit csinálsz a mindennapokon?

De ez mind csak száraz tény. És hogy ezek a tények hogyan befolyásolják azt, hogy mit nyújt ez a modell? Ezen a ponton lényeges kérdés, hogy mit szoktál csinálni a mindennapokon, és mire fogod használni ezt a cipőt. Ha egyszerűen szeretnél egy stílusos és kényelmes cipőt járkáláshoz, ami a mindennapi szettjeidnek is jó kiegészítője lesz, akkor kétségtelenül az EQT a jó választás. A cipő viselői gyakran mondogatják, hogy ez a cipő puhább és kényelmesebb, és olyan benne járni, mintha felhőkön lépkednének. A puhaság azonban nem feltétlenül jó tulajdonság futás közben. Eljött a futócipők ideje? Akkor viszont válaszd az adidas Ultraboostot. A zoknija tökéletesen alkalmazkodik a lábfejhez, a megfelelő mennyiségű hab tompít, de gondoskodik a stabilan tartósról és talajfogásról is. A futófelület csúszásmentes és remekül eloszlatja az energiát a további kilométerek megtétele során.

Ne felejtsük el, hogy mind az EQT, mind az Ultraboost széria számos modellben képviselteti magát, melyek több kérdésben is különböznek egymástól – a kényelemben és a cipő egyes részeihez használt anyagokban. Mi a két termékcsalád legnépszerűbb képviselőit vettük górcső alá: ez volt az EQT Support 93/17, illetve a klasszikus adidas Ultraboost.

×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]