Honnan ismered fel az eredeti Converse-eket?

Az álomcipő után kutatva, akarva vagy akaratlanul, gyakran futunk bele akciókat és készletkisöpréseket, hatalmas leárazásokat és kiárusításokat ajánló oldalakba. Miért is fizetnél többet, ha egy menő cipőt kevesebbért is megvehetsz, mint amennyiért az eredeti üzletben kapható? Van viszont egy bökkenő, a csalók ugyanis itt is megtalálták a rést a pajzson - hamisítványokat adnak el eredetiként és annál jóval olcsóbban. Az elővigyázatos vásárlóknak és a gyakorlottaknak biztosan nem okoz nagy gondot, hogy megkülönböztessék az eredetit a hamisítványtól. A lentiekben elmondjuk, hogyan ismerheted fel az eredeti Converse-eket.

A tornacipő, melyet mindenki ismer

Ki ne ismerné a gumitalpú, csillaglogós, ikonikus fehér tornacipőt? Még azoknak is ismerős ez a lépő és a Converse logó, akik egyáltalán nem figyelik a trendeket. Ezt a rendkívül népszerű tornacipőt, mely szinte mindenhez passzol és melyet mindenki imád, nemtől és kortól függetlenül. Hordják a legnagyobb világsztárok, a népszerű művészek, a sportolók, nők és férfiak, akiknek bejön a minimalista dizájn és az utolérhetetlen kényelem. Egyre gyakrabban látni a tévében, a social media felületeken és az utcákon. Ennek a már ikonikus cipőnek - ahogyan az utcai divat más ikonjainak is - vannak utánzatai. Az eredetire a megtévesztésig hasonlító cipőkön nem egy szem akad meg, de valójában azért észre lehet venni a különbségeket az eredetitől. Hogyan különböztesd meg az eredeti Converse-t a hamisítványtól? A lentiekben adunk néhány tippet.

Nézd meg, ki az eladó

Az online vásárlás egyre szélesebb rétegeket mozgat meg. Időkorlát nélkül, a nap bármelyik percében nézegethetünk és hasonlíthatunk össze rengeteg terméket úgy, hogy ki sem kell lépnünk a lakásból. Időnként sikerül igazi gyöngyszemeket kedvező áron levadászni, időnként pedig sokkal kedvezőbben, mint az üzletekben. A neten vásárolva nincs lehetőségünk pontosan megnézni, megérinteni vagy lemérni azt, amit venni szeretnénk. Ezért a Converse cipő és sok más márkás termék esetében az az első, amit meg kell nézni a vásárlás előtt, hogy ki árulja. A legtöbb üzletnél meg tudod nézni az eladó adatait és a többi vásárló értékelését. Ha a profil nem gyanús, akkor nézd meg alaposan a szállítási időt. Ha a szállítási idő több hét, akkor az arra utal, hogy a modellt még csak most fogják megrendelni a hamisítványokat gyártó üzemben, valahol Ázsiában. Ha szeretnél abszolút biztosra menni és problémamentesen vásárolni, akkor rendelj az igazán jó és megbízható üzletektől vagy látogasd meg a gyártó hivatalos oldalát. Így garantáltan eredeti termékeket fogsz találni. Tartsd észben, hogy jobb nem az ár alapján dönteni - még a leárazások és a szezonális akciók alkalmával is néhány ezerrel olcsóbb Converse-eket találhatsz. De 4000-5000 Ft-ért általában nem kapható a brand eredeti cipője.

Figyelj a részletekre

Még a legjobb hamisítókkal is előfordul időnként, hogy hibát követnek el. Ha egy olyan cipőt látsz, mely az ikonikus Converse tornacipőre emlékeztet, egyszerűen nézd meg jó alaposan, mielőtt megvennéd. Vedd szemügyre a betűtípust, a betűméretet és a logót. Kilógó, nem eldolgozott cérnát vettél észre? A talpon sárga ragasztónyomokat fedeztél fel? A talpon futó fekete csík valahol egy kissé kopottnak tűnik? Vagy valahol elírásra figyeltél fel? Akkor valami nem stimmel. A Converse, ahogyan a többi világmárka is, nem a mennyiségre, hanem a minőségre megy. A legapróbb részletekig tökéletesen igényes kialakítás a brand ismertetőjegye. Ha azt látod, hogy a cipő valahogy igénytelen, nincs minden tökéletesen eldolgozva, akkor bizony hamisítvánnyal van dolgod.

A könyvet ne a borító, a cipőt viszont a doboz alapján ítéld meg

Azt szokták mondani, hogy a könyvet nem a borítója alapján kell megítélni. A cipő „borítója” esetében ennek pont az ellenkezője az igaz. Az eredeti Converse cipőt egy speciális anyagba csavarják, hozzá van erősítve a címke és brandlogós, fekete-arany dobozban van. Ha ezek valamelyike hiányzik, vagy ha az eladó doboz nélkül kínálja a cipőt, akkor minden valószínűség szerint hamis Converse-ről van szó és egy sima kamut akar rád sózni. De Te biztosan nem szeretnél bakot lőni és megkockáztatni, hogy a kultikus brand gyenge hamisítványában jelenj meg az utcán, ezért illedelmesen megköszönöd és a megbízható üzletek felé veszed az irányt. Ha figyelembe veszed a fenti tanácsokat, biztosan nem fog komolyabb gondot okozni a hamisítványok megkülönböztetése az eredeti Converse-ektől.

[script]$(document).ready(function () { $(window).scroll(function () { if ($(window).width() > 1024) { if ($(this).scrollTop() >= $('.s-last-img').offset().top - 600) { $('.sidebar').addClass('is-sticky'); } } });});[/script]

Nézd meg az eredeti női Converse cipőket

Nézd meg az eredeti Férfi Converse cipőket:

×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]