Hogyan tisztítsd a Converse tornacipőt?

Praktikus tanácsok sneakerheadeknek

Íme egy igazi streetwear klasszikus! Bár manapság már igazán van miből válogatniuk a sneakerheadeknek, Converse tornacipő nélkül nehéz elképzelni a tavaszi, sőt nyári szetteket. Az ikonikus, csillagos sneaker több évtizede uralja az utcákat, és folyamatosan vágyakoznak utána a városi szettek szerelmesei. A kényelme már legendás, ahogyan univerzális jellege is. Ez a cipő mindenhez passzol! Attól függetlenül, hogy melyik modellt választod - Chuck Taylor vagy One Star; egy ilyen low verzió vagy inkább a klasszikus, magas szárú - érdemes tudnod, hogyan kell megfelelően ápolni. Ugyanis csakis szakszerű ápolás mellett marad tartós és mutatós. Hogy is kell akkor tisztítani? Íme a tanácsaink!

A legfontosabb kérdés - mosható-e?

Számos internetes útmutatóban találhatsz tanácsokat a tornacipők mosását illetően. Számos blogger és cikkíró szerint semmi baja nem lesz a Converse-ednek, ha bedobod a mosógépbe, természetesen azt követően, hogy kivetted belőle a fűzőt és átdörzsölted a talpát. Lehet-e hinni ezeknek a tanácsoknak? A jó válasz: egyáltalán nem! A cipő visszafordíthatatlan tönkretételének legbiztosabb módja az, ha nem kézzel mosod. Elég csak arra gondolni, milyen magas fordulatszámmal mos egy mosógép - tényleg ezt akarod tenni a tornacipőddel? A kémiai tisztítószerek és a magas hőmérséklet plusz fenyegetést jelent. Így hát, ha ismersz olyat, aki azt állítja, hogy a Converse tökéletesen bírja a mosást, ne higgy neki - az ő cipője már valószínűleg komoly sérüléseket szerzett, és élettartama végéhez közeledik.

Mindenekelőtt finoman

Ha nem mosógép, akkor mi? Hogyan kell úgy tisztítani az All Star vagy a One Star tornacipőt, hogy ne sérüljön meg? A modelltől és a mérettől függetlenül tudd, hogy ezek a cipők nem tűrik jól a túlzott nedvességet. Éppen ezért nem lehet bedobni a mosógépbe, sem túlságosan bevizezni, például vízbe mártani. Akkor mit tegyél, ha koszos lett a tornacipőd? Az apróbb szennyeződéseket, amilyen a por vagy a hamu, eltávolíthatod a felsőrészről egy puha sörtéjű kefével. A kefélésnek finomnak, de energikusnak kell lenni, tehát oda kell rá figyelned. A Converse-ed azonban tökéletes megjelenéssel és tartóssággal hálálja meg a törődést.

A nehezebb feladatokhoz

Elkapott az eső és sáros volt a járda? Nyáron ez gyakran megesik! Mi a teendő, amikor a tornacipőn nagyobb kaliberű szennyeződés jelenik meg? A sárhoz jól jön egy tál víz egy kevés finom szappannal. Ebben nedvesíts meg egy törlőruhát vagy szivacsot, és finoman töröld át a koszos felületet, míg tiszta nem lesz. Hasonlóan tisztíthatod a gumitalpat és a lábujjaknál lévő, erősítő elemet, ami a Converse cipők egyik legjellegzetesebb jegye. Ha a tornacipőd tisztaságáról van szó, ne feledkezz meg a cipőfűző mosásáról sem - de mindenképp kézzel mosd - és frissítsd fel a cipő belsejét is cipődezodorral. Miután megtisztítottad a cipőd, tömd ki újságpapírral vagy papírtörlővel és hagyd egy szellős helyen, távol az erős hőforrásoktól, amilyen a radiátor vagy a kályha. Véletlenül se hagyd a napon se! A színes és fekete tornacipők ugyanis kifakulhatnak, a fehér pedig megsárgulhat.

Nézd meg a női Chuck Taylor kollekciót:

Nézd meg a férfi Chuck Taylor kollekciót:

×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]