Converse kollekciók

Converse-útikalauz: igazodj el a modellek között!

All Star, One Star, Chuck Taylor, Cons, Jack Purcell… Miben térnek el a híres márka egyes cipőcsaládjai, modelljei, típusai? Könnyű elveszni a nevek és jelszavak rengetegében, de mi most rendszerezzük a Converse-eket érintő infókat. Az útikalauzunkkal nem tévedsz el a tornacipők dzsungelében!

A három fő cipővonal az All Star, Jack Purcell i One Star. Ezek kereteiben léteznek különböző verziók, színek, limitált kiadások, gyakran együttműködve a popkultúra legnagyobb sztárjaival. Az All Star vonal tartalmazza a legendás Classic Chuck, Chuck 70 és kevésbé ismert modelleket, de a márka rajongói által közkedvelt Star Playert is, ami talán a leggyakrabban vásárolt köztük.

ALL STAR Classic Chuck

Chuck Taylor, akiről a leghíresebb tornacipő modell a nevét kapta, kosárlabda játékos volt, aki forradalmasította a játék közben viselt cipők megítélését. A cipőt, amit a Converse-nek hozott létre, szinte minden kosárlabda játékos hordta, a sziluettje és tulajdonságai pedig forradalminak számítottak a 20-as években, amikor napvilágot látott. A cég milliókat kezdett keresni ezen az egy, fekete-fehér modellen (csupán tizenpár évvel később jöttek ki a színes változatok, vásárlói nyomás hatására). A Converse sosem mondott le az első Chuck-ról, de hamarosan újabb formák és típusok csatlakoztak hozzá. A standard, magas szárú verzió mellett megjelentek a rövid szárú modellek is. Azonban mindegyiket összekapcsolja a tartós anyag (főként kanavász, időnként bőr), amiből készülnek, a tökéletes tapadást biztosító talp és a cipő jellegzetes elülső része.

Chuck 70

Első ránézésre a Chuck 70 modell semmiben sem tér el a Classic Chuck-tól. A külsejében nincs túl sok változás, de… A valódi különbség az anyagminőségben és a két széria kivitelezésének módjában rejlik. A Classic Chuck egy olyan modell, ami a brand válság utáni tömeggyártásában találta magát, amely válság után az új tulajdonos úgy döntött, hogy spórol azokon az anyagokon, amikből a cipő készült. A Chuck 70-nel visszatértek az eredeti alapanyagokhoz, amik még tartósabbak és megbízhatóbbak (jobb minőségű kanavász, erősebb cipőfűző, még strapabíróbb gumi), emellett az első Converse-ekre emlékeztető részletek.

Star Player

Csillag és nyíllá hajlított csík a felsőrész oldalán? Akkor ez biztosan a Star Player! A híres Chuckira emlékeztető sziluett, azonban ez egy rövid szárú, boka alá érő verzió. A leghíresebb modelltől a finom, puha szélek is megkülönböztetik, végig a felső részen.

JACK PURCELL

Ez az a modell, aminek a híres tollaslabda játékos adta a nevét, aki a cipő tervezéséért volt felelős. A hogyan Chuck Taylornak, ugyanúgy Jack Purcellnek is a játék közbeni kényelem volt fontos – ezúttal nem a kosárlabda, hanem a tollaslabda pályán. A nevével fémjelzett modell minimalistább, de szélesebb gumival és magasabb orral ellátott, amin egy megkülönböztető csík kapott helyett. A Chuck-hoz hasonlóan létezik canvas és bőr verzióban. Megtalálod különböző színekben, de a legismertebbek közé a fekete és a fehér vagy az ezt a két színt kombináló verzió tartozik.

ONE STAR

… vagyis egy csillag. Pontosan ez díszíti a Converse ezen cipőcsaládjába tartozó modellek oldalát vagy hátulját. A One Star sziluettje sneakeresebb, nem rendelkezik a híres, Converse-es (és általában fehér) elülső résszel, canvasból, bőrből vagy velúrból készül és puha szegély veszi körbe a felsőrészt. A felsőrész különböző magassága, a színek, sőt a cipő mintázata is különleges stílust biztosít neki, és nekik köszönhetően bármi olyanhoz felvehetjük, ami a legújabb trendekre jellemző.

KÜLÖNLEGES KIADÁS

A Converse gyakran kéri fel együttműködésre a popkultúra sztárjait, akik a leghíresebb modellek különleges, saját nevükkel ellátott kiadását alkotják meg. Így volt ez többek között Miley Cyrus-szal és PRIDE nevű szivárványos kollekciójával, ami a Chuck Taylor családban jelent meg, vagy Chiara Ferragni-val, aki saját nevével a One Star család Glitter modelljét látta el. Az ikonikus és univerzális dizájn összekapcsolása az olyan újításokkal, melyek célja, hogy olyan modellek jöjjenek ki, amik megfelelnek a legújabb trendeknek, garantálja a Converse halhatatlanságát a sport- és lifestyle cipők piacán.

Nézd meg a többi kollekciót:

×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]