Hogyan válaszd ki a megfelelő méretű New Balance 997-et? Ismerd meg trükkjeinket!


Már kinézted magadnak az új lépődet, kiválasztottad a tökéletes színverziót, amely abszolút teljessé teszi hétköznapi szettjeidet és hirtelen mégis akadályba ütközöl? Hogyan válaszd ki a megfelelő méretű New Balance 997-et? Vajon különbözik attól a mérettől, amit általában hordasz? Vagy vajon ugyanaz a méret lesz, amilyen a kedvenc lifestyle cipőd egy másik márkától? Olvasd el tippjeinket és élvezd a legjobb kiadású kényelmet. De... mindenekelőtt ismerkedj meg annak a modellnek a történetével, amely újra a streetwear meghódítására idul!


A természet ihlette egyensúly


Amikor először hallottad a 997-et, azt gondoltad, hogy valamilyen segélyhívó szám? Ez többé eszedbe sem fog jutni! A 997 ugyanis az egyik legikonikusabb NB cipő jelzése, mely ma már modernizált retró-klasszikusként hódít. Na de... kezdjük az elején. Honnan indult az egész?

A mindenki számára ismert brand története már 1906-ban elindult! Nem, nem elírás! Az ikonikus márka, mely nevéhez mennyein kényelmes lifestyle cipők fűződnek, egy olyan brand, mely messzire visszanyúló története ellenére a legújabb technológiákkal és dizájnnal hódít. És pontosan ezzel lep meg sok-sok sneakerheadet. Minden azzal kezdődött, hogy a brand szerette volna kényelmesebbé tenni az építőmunkások napjait, illetve... megfigyelte a tyúkokat. Azon töprengsz, hogyan lehet egyáltalán az építkezéseket és a tyúkokat egy szövegben emlegetni? Mi is gondolkoztunk rajta! De az egész történet annyira kreatív volt, hogy még a legmerészebb elképzeléseinket is túlszárnyalta. Ahogy Te is tudod, a csirkék lába hosszú és erős karomban végződik. Pontosan ez, a három ponton eloszló támogatás ösztönözte a brand tervezőit, hogy megalkossák a világ eddigi legkényelmesebb cipőbetétjét. Ez a betét pontosan úgy gondoskodott a tökéletes stabilizálásról, ahogy a csirkék lába! Nem sokkal később elérkezett a tökéletes pillanat, hogy a brand bővítse kínálatát és sportolóknak szánt sportcipőt dobjon piacra. Az évek múlásával folyamatosan csiszolták az addigi modelleket, új technológiákat alkalmaztak bennük, melyek még nagyobb komfortot voltak hivatottak biztosítani. Pontosan ennek köszönhető, hogy a New Balance-ról végérvényesen a semmi máshoz nem fogható kényelem jut eszünkbe.


NB997 - azoknak, akik szeretik ötvözni a klasszikusokat és a modern megoldásokat


Az NB 997 széria már több mint 30 éve van jelen a piacon, és az első pillanattól kezdve modern technológiák jellemzik, hogy még kellemesebbé tegyék mindennapjaidat. Pontosan a 997 széria modelljei váltak híressé szuperkényelmes talpukról, mely C-Cap anyagokkal és ENCAP rendszerrel büszkélkedhet. Elődjével, az M996-tal összehasonlítva abban különbözik, hogy a 997 verzió két részből álló talpat kapott, mely jobban tompít, különösen a talp elülső részénél. A városi NB 997 sportcipőnél a sarok stabilizáló rendszerét összekapcsolták a talppal, a felsőrészt pedig extra, erősítő elemekkel látták el.

A városi New Balance 997 sportcipő nem csak a retró dizájnt képviseli, mely manapság újra leveszi a lábáról a streetwear rajongókat. Emellett az 1991-es, klasszikus NB-sziluettet is tökéletesen hozza, ahol a felsőrészen a velúr, szintetikus, bőr és hálós elemeket modern technológiák és rendszerek kísérik. Manapság olyan korszerű technológiával és kényelemmel hódít, melyet eddig el sem lehetett képzelni.Halló-halló, itt az új NB 997 HAJ!


Ezért az idei szezonban megszületett a klasszikus NB 997 még tökéletesebb és modernebb verziója. A legközismertebb a városi New Balance 997HAJ verzió, ahol a vagány sportcipő fehér színvilága mellett a kék, sőt a harsány neonrózsaszín is megjelenik! Furcsa lehet, de nem csak a női ruhatárba való! Honnan jött egy ilyen változat ötlete? A retró stílushoz kötődő, fehér sportcipők trendje és a 90-es évek (rózsaszín) divatjának ötvözéséből! A rövid szárú felsőrésznek köszönhetően a modell tökéletesen illik a városi hangulathoz, a legkiválóbb minőségű anyagok pedig gondoskodnak róla, hogy tökéletesen tükrözze a mai urban style-t. A bőr elemek a legkritikusabb helyeken erősebbé teszik, ennek köszönhetően még tovább élvezheted a kényelmet. Mi van még? A cipő felületén lévő hálós elemek a megfelelő szellőzés garanciáját nyújtják, aminek köszönhetően még a forró napokon is higiénikus környezetet biztosít lábfejednek. A cipőnek eredeti, különlegesen kialakított talpa van, mely habos rétegből és jól tapadó, kopásálló gumi külsőtalpból áll. Ehhez jön még a meglepő színvilág, melynek köszönhetőn Te lehetsz a király a többi sneakerhead között. Már tudod, hogy az NB 997-nek mindenképp ott a helye a gyűjteményedben. Most pedig felmerül a kérdés - hogyan válaszd ki a megfelelő méretet?


Mérettáblázat - miért különböznek a méretek?


Biztosan tudod már, hogy nem minden méret egyforma. Lehet, hogy más mérete van a mostani kedvenc adidas vagy Nike cipődnek, mint más márka lépőjének. Nem is csoda, mert gyakran a különböző brandek mérettáblázatai egy kicsit különböznek egymástól, ami gondot okozhat a tökéletesen illeszkedő modell megtalálásánál. Megszokásból ugyanahhoz a mérethez nyúlsz, de hirtelen kiderül, hogy nem passzol úgy, mint amire számítottál? Ez normális, annál inkább, hogy az ismert világmárkák gyakran tökéletesítik a méretsoraikat, éppen azért, hogy még jobb alkalmazkodást biztosítsanak. Ezért találkozhattál korábban csakis egész méretekkel, ma pedig már úgynevezett felekkel vagy törtekkel, amilyen a 40 1/3. Mindez azért van, hogy minden sportcipő-kedvelő olyan tökéletesen kényelmes cipőt hordhasson, amilyenről korábban csak álmodozhatott. Érdemes arra is odafigyelni, hogy a női méretek gyakran átfedésben vannak a junior méretsorral. Ezért ne csodálkozz, ha a 38-as méret a junior méretsorban van, a 40-es pedig szélesebb, mint eddig.


Hogyan válaszd ki a megfelelő méretű New Balance-ot?


Ezért szeretnénk Veled megosztani azokat a trükköket, melyekkel kiválaszthatod a tökéletes méretet, legyen szó akár a New Balance ikonikus 997 szériájáról is. Szükséged lesz viszont hozzá pár dologra, ezért a legjobb, ha otthon vagy olyan helyen veted be, ahol van hely lemérni a lábfejed. Ezeket a lépések kell megtenned, hogy tökéletesen illeszkedő lépőt szerezhess be.


1. Készíts elő egy kis helyet, szerelkezz fel egy A4-es lappal, vonalzóval vagy egyéb mérőeszközzel és íróeszközzel.


2. Gyakran előfordul, hogy a lábfejek nem teljesen egyformák - a legtöbbünknek az egyik lábfeje valamivel hosszabb, mint a másik. Úgy tűnhet, hogy ilyen kis különbségnek semmiféle hatása nem lesz a komfortérzetre, és ha a kisebb lábunkat mérjük le, a cipő akkor is tökéletesen lesz mindkét lábunkra. Pedig ez nem így van! Ezért mindig a nagyobbik lábfeje mérd le.


3. A lábfejed tedd lazán a lapra, aztán rajzold körül. Ne feledd, hogy a tollat egyenesen kell tartani, hogy ne csússzon a lábfej alá. Mindig függőlegesen tartva rajzolj, odafigyelve minden kiálló részre.


4. Mérd meg a körvonal hosszát. De ne keresztbe, vagy középen, hanem hosszanti irányban. Húzz egymással párhuzamos vonalakat a körvonal két oldalán - a lábujjak legtávolabbi pontjánál és a saroknál. Aztán mérd le az egymástól legmesszebb eső pontok távolságát. Az így megkapott eredmény lesz a megfelelő.


5. De ezzel még nincs vége! Azt gondolhatnánk, hogy a lemért lábfej hossza lesz a tökéletes méret. De itt van a trükk. Ne felejtsd el, hogy egy mozgalmas nap végén a lábfej gyakran megduzzad egy kicsit, miközben mozgásszabadságra van szüksége, ezért érdemes egy fél centivel nagyobbat választani!


6. Ezt, a fél centivel nagyobb méretet kell összehasonlítanod a márka mérettáblázatával, mert ez adja meg a betét megfelelő hosszát.


7. Kész! Most már gond nélkül elmehetsz a boltba, vagy megrendelheted online a Sizeernél a kiszemelt New Balance 997-et!


Most már ismered a márka történetét, tudod, milyen utat járt be ez az álomba illő cipő, és azt is tudod, hogyan válaszd ki a megfelelő méretet. Most már csak a legkellemesebb lépés van hátra, vagyis a rendelés és a vagány szettek összeállítása. Elcsábulsz? Az eredeti New Balance 997 modellt megtalálod üzleteinkben és a Sizeer.hu-n!


[script]$(document).ready(function() {$(window).scroll(function() { if ($(window).width() > 1024) {if($(this).scrollTop() >= $('.b-footer').offset().top - 1000) {$('.sidebar').addClass('is-sticky');} }}); });[/script]
×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]