Érdekes tény a New Balance 574-ről, amit minden sneakerheadnek tudnia kell!


A tökéletes, városi sneakert keresed? Azt szeretnéd, ha a legfelsőbb szintű kényelem mellett a cipőd mesésen is nézne ki? Arra vágysz, hogy ne csak a hétvégi kirándulásra összeállított szettedhez passzoljon, hanem remekül helytálljon a mindennapokon is? Nem lényeges, hogy szűk szoknyát, szellős ruhát, klasszikus farmert vagy melegítőt veszel fel – a New Balance cipője minden összeállításhoz és minden alkalomhoz passzol, minden a szett többi részétől függ. Azzal, hogy ötvözik a sportcipők kényelmét és a menő dizájnt, tökéletes en beleillenek a városi miliőbe. A New Balance lifestyle cipőket egyszerűen mindenki ismeri!

A csirkék megfigyelésétől kezdve egészen a streetwear must have-ig


Hogyan kezdődött mindez? Már 1906-ban William J. Riley felhívta rá a figyelmet, hogy fontos lenne kidolgozni valamit annak érdekében, hogy növeljék a munkások kényelmét, többek között egy kényelmes cipő segítségével. Ezért eleinte a cég olyan cipőbetétek gyártásával kezdett el foglalkozni, amik kitöltötték a szabad teret és segítettek az egyensúly megőrzésében. Ezt követően, 1933-ban Riley-nak és társainak eszébe jutott, hogy olyan cipőbetétet dolgozzanak ki, ami tökéletesen illeszkedik a lábfej alakjához. Honnan jött a név? A stabilitás miatt választották, amire az alkotók már a márka létezésének elejétől kezdve odafigyeltek. Alig néhány évvel később, 1938-ban létrejött a New Balance brand első sportcipője. Ez egy áttörő pillanatnak számított, és innentől kezdve a márka célja az volt, hogy kövesse a legújabb trendeket, technológiákat, és tökéletesítse cipőit a kezdeti küldetés fényében, vagyis a cipő viselőjének legnagyobb kényelmet nyújtsák. 1976-ban létrejött az a modell, ami a sportcipők világában technológiai újdonságok eljövetelének hírnöke volt.

NB 574, vagyis mi…?


Az NB 574 modell, amit eredetileg 1988-ban terveztek, ma újjászületését éli. Azokban az időkben jött létre, amikor a disco és rock zene élte fénykorát, a divat középpontjában pedig az ortalion, lycra és farmer állt. A retró visszatért, és vele együtt a kultikus 574 is! A városi stílus ikonja gond nélkül megtalálta helyét a városi tájképben. A sportos ősök, az oldalpanelen helyet kapó jellegzetes „N” és a példátlan stabilitáson felül az N-es cipők remek dizájnjukkal is hódítanak, ami megdobogtatta a sneakerheadek szívét. Már az elejétől kezdve bestseller volt a klasszikus 574 – és ma is dobogós hellyel büszkélkedhet.

Ismerjük meg közelebbről!


Neked is nehézséget okoz a New Balance-ok neveinek megkülönböztetése? Azt gondolod, hogy a New Balance 574 semmiben nem különbözik más modellektől? Nem tudod, mit jelentenek a névben lévő számok és betűk? Úgy gondolod, hogy az csak a termék kódja, valójában nincs is rá szükség, és csak a cipőboltok dolgozói figyelnek rá? Hiba! Ez a modell neve, ami megkönnyíti a tökéletes méret megkeresését. Lentebb pedig találsz néhány információt a már kultikussá vált 574 modellel kapcsolatban. Nézd meg, mi mindennel meg tud lepni!

1. Az NB 574 – mi benne olyan különleges?


Biztosan azon gondolkozol, hogy miben tér el az 574 más modellektől. Ez a kérdés nem is akkora rejtély, mint amekkorának tűnhet. A New Balance 574-es sneakerére jellemző… főként a szélesebb talp. Ennek, a látszat ellenére, apró részletnek köszönhetően tökéletes stabilitást élvezhetsz, a lábfej pedig nem fog kicsúszni oldalra még akkor sem, ha egyenetlen felületen jársz.

Ráadásul, a külső rétegen, a talp oldalánál helyet kapó csúszásgátlók még jobb tapadást biztosítanak – ezért egy séta az erdőben, egy kirándulás a hegyekben vagy bizonytalan terepen már nem lehet ijesztő.

A középtalp hihetetlenül könnyű EVA habból készült, aminek köszönhetően a városi sneakered örömmel veszed fel még a nehéz, több napos túrákhoz is a városon kívül. Sőt, mi több, a modern EVA hab gondoskodik az ütések elnyeléséről – pontosan az ő segítségével számíthatsz tökéletes tompításra minden helyzetben.

És természetesen, a leginkább szembeötlő rész, vagyis a cipő hátsó részénél lévő gumis elem, ami a talp és a felsőrész kapcsolódási pontjánál kapott helyet. Ez az elem tartósságot biztosít, és csökkenti a cipő sérülésének veszélyét, plusz – egyszerűen stílusos!

2. Mi az ENCAP rendszer?


Azon gondolkozol, hogy mi az az ENCAP rendszer, amit a modell minden egyes leírása kiemel? Jó, hogy van. Valami új, furcsa nevű, így biztosan nem helyettesíthető mással és garantál mindent, ami a legjobb. Voltaképpen így igaz! De azért érdemes egy kicsit közelebbről bemutatnunk, mit is rejt ez a rövidítés.

ENCAP vagyis modern technológia, amit a cipő középtalpánál használnak. Ahhoz, hogy még szemléletesebbé tegyük számodra ennek a rendszernek működését, röviden azt lehetne mondani, hogy egy tartós, poliuretánból készült szegély és egy meglepően puha belső rész összekapcsolása, amit puha EVA hab réteggel egészítettek ki.

Mit köszönhetünk az ENCAP technológiának? A középtalpban alkalmazott betét mindenek előtt a legmagasabb szintű stabilitást biztosítja számunka. Ránézésre az eredeti betét formájára emlékeztet, amit a márka már 1906-ban gyártott, de a legmodernebb és technológiailag legfejlettebb anyagokkal tökéletesítették. A stabilitáson kívül olyan tartósságot várhatsz el tőle, aminek köszönhetően szezonokon keresztül Veled lesz, és rendkívüli kényelmet és puhaságot biztosít.

3. Melyik modellt kinek?


Úgy tűnhetne, hogy a klasszikus NB 574 csak egy verziót jelent, ami mindenki számára elérhető. Egy részről – ez igaz, másrészről viszont… biztosan rémlik, hogy a New Balance modelleknek olyan furcsa neve van, amit sosem tudtál megjegyezni. Csak egy perc, és minden könnyebb lesz legalább egy kicsit.

Nem

A név elején lévő betűk, amik a modell megjelölésére szolgáló számok előtt vannak, gyakran arról adnak információt, hogy melyik nemnek szánták a cipőt. Hogyan lehetséges ez? Így:

- ML – ezek a férfi modellek,

- WL – a nőiek,

- KL jelöli a gyermek cipőket.

A WL574-es azoknak a hölgyeknek biztosít kényelmet, akik 36 és 42½ közé eső méretet hordanak.

A KL574 egy junior modell, 35-40 méretben.

Azonban a KV574-et a legkisebbeknek készítették, és 28-35 ½ méretben kapható.

A stabilizálás szintje


Ha csak azért választasz lifestyle cipőt, hogy trendi szetteket állíthass vele össze, akkor biztosan meg fog lepni a tény, hogy az edzőcipőket általában két csoportra osztják – stabilizáló és semleges.

A stabilizáló cipőket azoknak készítették, akik ugyanúgy futás, mint járás közben azt figyelték meg, hogy a lábfejük befelé dől (úgy nevezett pronáló), ami miatt a lépések lehetnek kevésbé stabilak. Az ilyen típusú cipőknél a gyártók plusz megerősítéssel látják el a cipőt stabilizáció formájában. Ennek köszönhetően a lábfej nem „menekül” befelé. A New Balance cipők esetében is megfigyelhető a megfelelő stabilizációs megosztás, de erről majd később.

A semleges cipők azoknak készülnek, akiknek nincs problémájuk azzal, hogy a lábfej bármelyik irányba is túldőlne járás vagy futás közben. A nekik szánt sneakerek nem rendelkeznek további megerősítéssel.

Ezért a New Balance modelljeit aszerint is megjelölték, hogy milyen plusz stabilizációs szint jellemző rájuk:

•60-as végű modellek – vagyis a klasszikus cipő nagyon jó tompítással és stabilizációval,

•70-es végű modellek – finoman stabilizál és tompít,

•80-as végű modellek – semleges tompítással és stabilizációval,

•90-es végű modellek – ezek általában rendkívül könnyű cipők kisebb fokú tompítással. Ez a fajta cipő futáshoz a legjobb.

4. A modell piacon való megjelenése és eredeti küldetése


A New Balance 574 már 1988-ban létrejött, eredeti felhasználási célja pedig főként a fitness típusú órákon való viselése volt. Miért? Mert a strapabíró felsőrész tökéletesen illeszkedett a lábfej alakjához, a puha és rugalmas talp pedig lehetővé tette a különböző, szokatlan mozdulatok megtételét, az ENCAP rendszer pedig gondoskodik a megfelelő tompításról. Ráadásul a precízen kivitelezett fűző rész és a bélelt szegély tökéletes illeszkedést biztosít. Mindez oda vezetett, hogy a cipő nagyon megtetszett a vásárlóknak, akik változtattak annak viseli módján, ezzel elérve, hogy manapság már főleg a streetwearben találkozunk vele a városi szettek tökéletes kiegészítőjeként.

5. Standard színek vs. Camo verzió


Sikerült megtudnod néhány eddig még ismeretlen tényt, nemcsak az 574-es modellről, hanem az egész NB márkáról. A klasszikus 574-es megtetszett, de gondolkozol a színálláson? A modern kiadása sok színverzióban jön ki. Klasszikus fekete, élénk piros, visszafogott bézs és szürke, esetleg Camo verzió természetes zöld és homokszínben, aminek köszönhetően elrejtőzhetsz, ha kedvezőtlenek a körülmények? Magával ragadott a pasztell árnyalatok modern trendje? Válaszd a púderrózsaszínt, égszínkéket és ízletes pisztáciát.

Még mindig vannak kétségeid? Ha fontos számodra a kényelem, stabilitás és megfelelő tompítás – az NB 573 pontosan Neked való!

×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]