Hogyan tisztíts egy New Balance-ot?

New BalanceTisztítása

Hogyan tisztíts egy New Balance-ot?

Az egyik legismertebb és leginkább lifestyle márka rohamtempóban hódította meg a városi look és a kényelem minden rajongójának szívét. A New Balance, mert erről a brandről van szó – nemcsak a sportos és casual szetteket uralja, hanem az inkább glamour kategóriába tartozókat is. Milliókat győzött már meg a földöntúli kényelem és a kitűnő, városi dizájn. Mégis… még a legnagyobb streetwear rajongók is törik a fejüket, ha egy bizonyos kérdésről van szó – arról, hogy hogyan kell úgy tisztítani a New Balance cipőket úgy, hogy ne veszítsenek eredeti megjelenésükből, miközben még tovább élvezhetjük mindazt, ami a legjobb a sportcipőkben?

Az utasításoknak megfelelően

Mindenek előtt – azoknak az utasításoknak megfelelőn, melyek a termék címkéjén szerepelnek. Egyes modellek címkéjén azt a figyelmeztetést találod, hogy nem moshatóak gépben. Másokon viszont a cipő anyagösszetételére vonatkozó információk szerepelnek, aminek köszönhetően rálátásod lehet, hogy mi a lépőd helyes ápolási módja. Ne felejtsd el, hogy ezeknek az instrukcióknak megfelelően kell eljárni! Ha saját belátásod szerint tisztítod a cipőt és annak megfelelően, amit valahol, valamikor, valakitől hallottál, annak negatív következményei lehetnek – nemcsak vizuális téren, hanem a cipő tartósságának tekintetében is.

Mosógép – igen vagy nem?

Határozottan NEM! A legtöbben azt gondolják, hogy a cipő mosógépben való mosása sztenderdnek számít. De még kímélő mosás, vagy speciális program beállítása esetén is igaz – a cipőnket nem szabad így tisztítanunk. A mosógép tönkreteheti a cipődet. Mik lehetnek a következmények? Először is – a finom anyagok sérülhetnek a mosógép dobjában, kikophatnak vagy a mosószer hatására megváltozhat a színük. Sőt, mit több – nemcsak a felsőrész mehet át nem kívánt változásokon, hanem a talp is. Mi mehet benne tönkre? A hőmérséklet hatására a rétegek elválhatnak egymástól, a ragasztás elengedheti őket. Pontosan ezek miatt nem szabad a cipődet mosógépben mosni.

Nézd meg mindet:
Érdekes tény a New Balance 574-ről, amit minden sneakerheadnek tudnia kell!
Hogyan lehet megkülönböztetni az eredeti New Balance-ot a hamisítványtól?
New Balance 574
New Balance 373

Talp és felsőrész – mit tegyünk, hogy úgy nézzenek ki, mint új korukban?

Azt már tudod, hogy a cipőt nem szabad mosógépben mosni. De akkor hogyan kell tisztítani egy New Balance lépőt ahhoz, hogy újra élvezhessük a sneaker remek színeit és frissességét? Mindenek előtt – szerezz be egy pamut törlőkendőt és használj folyóvizet. Ráadásképp segítségedre lehet egy sima, színtelen szappan. Elég, ha benedvesíted a rongyot, és finoman áttörlöd vele a cipő felületét és talpát. Ne felejtsd el, hogy nem szabad túl erősen dörzsölni a szennyeződéseket, ugyanis károsíthatod a finom felsőrészt. Ha a talp színe még mindig sok kívánnivalót hagy maga után, akkor használhatsz színtelen szappant és finom sörtéjű kis kefét. A tisztítás után pedig elég, ha a koszos habot letörlöd egy nedves törlőkendő segítségével. Érdemes figyelmet fordítani arra is, hogy a New Balance cipők tisztítását nem minden esetben kell ugyanúgy végezni. Másképp fog kinézni a vászonból, másképp a természetes bőrből, és megint máshogy a velúrból készült cipők tisztítása. A velúr felsőrészhez érdemes egy puha sörtéjű kefét választani, amivel ki lehet belőle fésülni a port és más, megszáradt szennyeződéseket.


×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]