Hogyan tisztítsd az adidas Superstart?

adidas Superstar Tisztítása

Hogyan tisztítsd az adidas Superstart?

A Superstar az egyik létező legnépszerűbb sportcipő. Az ikonikus adidas modell a 60-as évek vége felé született, és habár eleinte kosárlabdázáshoz szánták, gyorsan divatklasszikussá nőtte ki magát. Manapság már mindenki hordja. Ez abból a szempontból most már könnyebben is megy, hogy a modell szinte minden méretben és színben elérhető, a piacra dobott változatokat, mintákat és színeket pedig még megszámolni is nehéz lenne. Tehát mindenki talál magának valamit.

A cipőt körülvevő rajongás miatt egyre gyakrabban merül fel a kérdés: hogyan kell tisztítani az adidas Superstart? Pontosabban – hogyan lehet gondoskodni arról, hogy a lehető legtovább társunk legyen a mindennapokon? Nézzünk meg néhány alapvető cipőápolási technikát, ami megfelel ennek a típusú cipőnek. Nézzük meg, hogyan lehet öt egyszerű lépésben elérni, hogy a Superstarunk legszebb évei a lehető legtovább tartsanak.

Vásárlás utáni impregnálás

Elsősorban nem szabad elfelejtkezned arról, hogy a cipőápolási kalandod rögtön a vásárlás pillanatában elkezdődik. Még mielőtt először felhúzod a lábadra a cipőt, le kell impregnálni (és ezt aztán időnként megismételni, természetesen úgy, hogy a cipő teljesen tiszta). Ha nincs otthon megfelelő impregnáló szerünk, érdemes befektetünk egy ilyenbe a cipő megvásárlásakor. Miért? Ez a szer, amelyik védi a cipődet a külső, káros faktorok hatásától, ellenállóbbá teszi a vízzel és kosszal szemben. Általában spray formátumúak, és igazán egyszerű felvinni őket a cipő felületére. Ez természetesen nem mentesít minket a kedvenc lépőnk későbbi ápolása alól, amelynek a tisztításon kell alapulnia, de a cipő figyelmes viselését is magába foglalja.

A kosz felületi eltávolítása

Ha a Superstarunk nagyon koszos, akkor azzal kell kezdenünk, hogy eltávolítjuk róla a felületi koszt. Húzzuk ki a cipőfűzőt, hogy jobban meg tudjuk takarítani a cipőt. A szennyeződés mértékétől függően érdemes hozzá kefét vagy szivacsot használni (például egy mosogatószivacsot), és tisztítóhabot vagy más könnyű, habzó szert. Aztán finoman távolítsuk el a felesleges szert a cipőről egy száraz szivacs vagy ruha segítségével. Ne felejtsd el, hogy olyan anyaghoz való szert kell használni, amiből a cipő felsőrésze készült. A Superstar felsőrészéhez használt legnépszerűbb anyag a sima bőr, amelyik, habár strapabíró, könnyen sérül, ha pl. túl agresszív tisztítószert használunk.

Fényesítés

Az ápolás utolsó és talán legkellemesebb része… a fényesítés, vagyis a cipő csillogóvá varázsolása! Hogyan csináld? Nagyon egyszerű. Egy kis idővel az után, hogy felvitted a cipőre a pasztát, néhányszor keféld át – a legjobb, ha egy keményebb szálú kefével teszed ezt. Ez eltávolítja a felesleges pasztát, és kihozza belőle a legjobbat.


A fényesítésnek köszönhetően a pasztázás hatása tovább tart, sőt erősebb is lesz. Természetesen a cipőd sokkal jobban fog kinézni egy ilyen procedúra után. Amikor befejezted, újra befűzheted a fűzőt (amit előzőleg kimostál), és élvezheted az új-régi Superstarod!


A talp és a gumis kagylóorr tisztítása

Az erősebb szereket viszont használhatjuk a talp és a gumi kagylóorr tisztításához. Habár az előzetes tisztításnak meg kell birkóznia a legnagyobb szennyeződésekkel, a perforáció és a finom, felületi mélyedések, különösen fehér szín esetében, gyorsan… feketévé tudnak válni. Ilyen helyzetben megfelelő lesz egy tisztító krém. De figyelem! Csak minimális mennyiséget tegyünk pl. egy régi fogkefére, és óvatosan tisztítsuk a cipőt, figyelve rá, hogy a szer ne szennyezze be a bőr felsőrészt (különösen akkor, ha az nem fehér színű). Ezt követően távolítsuk el a krém maradékát, és élvezzük a gumielemek fehérségét!


A felsőrész pasztázása

A legnépszerűbb Superstar modellek felsőrésze fehér, és oldalt a jellegzetes triplacsík töri meg fekete színben. Ezért a legjobb, ha két különböző pasztát használsz – egy fehéret és egy feketét. A pasztát oszlasd el az ujjaddal (természetesen egy ruhát az ujjad köré tekerve), azért, hogy a lehető legprecízebben csináld. Természetesen, külön kell felvinni a szert a fehér, és külön a fekete elemekre. Az egészet hagyd rajta néhány órára, hogy a szer bejuthasson az anyag belsejébe.


×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]