Hogyan tágítsd ki a cipőd?

Egy kicsit kicsi a megvásárolt lépőd? No worries! Nem kell összeszorított fogakkal szenvedned, hogy nyomja és feltöri a lábad. Nem kell tőle búcsút sem venned, mert van néhány bevált módszer, hogy hogyan lehet a túlságosan kicsi cipőt kibővíteni. Gyorsan, könnyen és fájdalommentesen. Próbáld ki ezeket a módszereket és élvezd álmaid sportcipőjét még sokáig. Csak ne felejtsd el, hogy óvatosan kell őket alkalmazni - úgy, hogy ne menjen tönkre a cipő.

Nedves zokni

Néhány útmutató azt javasolja, hogy vizezd be a cipőd, ha szeretnél rajta tágítani, de ne csináld: ugyanis nem minden cipőt lehet ugyanúgy kezelni. Ehelyett próbáld ki a nedves zokni módszerét. Egyszerűen csak húzd fel és járkálj benne egy darabig a lakásban. Ne feledd, előtte csavard ki egy kicsit a zoknit - annyira, hogy ne csöpögjön belőle a víz. A jobb hatás elérése érdekében válassz egy vastagabb párat.

A jó öreg újságpapír

Ez a cipő kibővítésének egyik legrégebbi és legegyszerűbb módja. Tömd ki alaposan újsággal és hagyd úgy minimum 12 órára. Ahhoz, hogy a cipő kitáguljon, tényleg sok újságot kell a belsejébe tenned. Ezt a módszert kombinálhatod az elsővel és éjszakára kitömheted a cipőd papírral azt követően, hogy nedves zoknival bővítetted.

Cipőtágító szer

Sok cég kínálatában találsz cipőtágító szereket. De még mielőtt megveszed a megfelelő cipőtágítót, győződj meg róla, hogy ahhoz az anyaghoz való, amiből a cipőd készült. Ahhoz, hogy 100%-ban biztos legyél benne, fújd be vele a lépőd egy kevésbé látható részét és nézd meg, hogy elszíneződik-e tőle az anyag. Amikor pedig az egész cipőt lekezeled vele, járj a cipőben addig, ameddig a gyártó javasolja.

Kezeld hűvösen

A szűk cipőn jéggel is segíthetsz. Hogyan csináld? Elég, ha megtöltesz vízzel egy műanyag tasakot és alaposan lezárod. Aztán pedig - tedd bele a cipőbe, hogy teljesen kitöltse a belsejét. Aztán az így előkészített cipőt tedd a fagyasztóba. A víz, melynek térfogata megnő a hideg miatt, belülről tágítja a cipőt. Tartsd a fagyasztóban, amíg a víz megfagy, aztán pedig járkálj addig a cipőben, amíg normál hőmérsékletű nem lesz. Ez a módszer a bőrcipők esetében válik be leginkább. Ne felejtsd el, hogy nem kell túl sok vizet engedni a zacskóba - hiszen nem szeretnéd, hogy a bőr túlságosan kitáguljon és megrepedjen.

Tágítás a cipésznél...

Lehet, hogy nem tudtad, de a cipésznél is ki lehet tágítani a cipőt. Szinte minden cipésznél elérhető ez a nem is drága szolgáltatás. A szakember megfelelően kezeli a cipőd és kitágítja egy speciális sámfa segítségével. Ennek köszönhetően könnyen és gyorsan olyan formájúvá válik a cipőd, mely tökéletesen illik a lábadra.

Érdemes tudni, hogy hogyan lehet kitágítani a cipőt, ugyanakkor jó, ha nem kell bevetned ezeket a módszereket. Mielőtt új cipőt veszel, győződj meg róla, hogy a megfelelő méretet választottad. A netes vásárlások esetében pedig - mérd meg pontosan a lábfejed, majd hasonlítsd össze a gyártó által megadott betét-méretekkel. Ha inkább az üzletben szeretsz vásárolni, akkor az a legbiztosabb, ha késő délután vagy este mégy cipőt venni. Ugyanis ekkor a legnagyobb a lábfej, az egész nap után egy kissé duzzadt. Ha reggel veszel cipőt, akkor előfordulhat, hogy a következő néhány este után túlságosan szűk lesz. Ne feledd azt sem, hogy a Sizeernél 30 napig kicserélheted - gond nélkül kérhetsz egy nagyobb méretű sportcipőt.

[script]$(document).ready(function() {$(window).scroll(function() { if ($(window).width() > 1024) {if($(this).scrollTop() >= $('.b-footer').offset().top - 1000) {$('.sidebar').addClass('is-sticky');} }}); });[/script]
×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]