Milyen az a vegán cipő?

Évről évre nő azoknak a száma, akik alapvető változásokat eszközölnek mindennapjaikban. Az információk hozzáférhetősége, az aktív életmód és az egészséges táplálkozás egyre népszerűbbé válása azt eredményezi, hogy egyre többen egyre inkább odafigyelnek és döntenek úgy, hogy bizonyos dolgokon változtatnak életmódjukban. Fejlődni szeretnének, különböző képzésekre mennek és továbbtanulnak, hogy bővítsék tudásukat. Igyekeznek elhagyni a rossz szokásokat, melyek negatívan befolyásolják a hangulatukat, rontják fizikai kondíciójukat és egészségügyi problémákhoz vezetnek. Mégis az, ami a leggyakrabban merül fel az átalakulások kérdéskörében, az az úgynevezett diéta és életmódváltás. Ennek egyik módja a veganizmus.


Az állatok tisztelete

1944-ben Donald Watson (a későbbi Vegán Társaság alapítója) a „vegetáriánus” szóból alkotta meg a „vegán” kifejezést. Hat évvel később a Vegán Társaság hivatalosan úgy definiálta a veganizmust mint az állatok nem kizsákmányolása, a legáltalánosabb értelemben véve. A gyakorlatban ez nem csak annyit jelent, hogy lemondunk az állati eredetű termékek fogyasztásáról (mint a tej, tojás, hús, méz és hasonlók) hanem ez egy olyan - ahogy a Társaság bővített definíciójában olvashatjuk – „világnézet, amely szerint az embernek az állatok kizsákmányolása nélkül kellene élni”. A veganizmus azonban nem más, mint életstílus és életfilozófia, mely igyekszik minimalizálni az állati eredetű dolgok felhasználását. Minden életterületet magába foglal, kezdve a diétától, a kozmetikumokon át, a ruhákig és cipőkig, a szabadidővel és szórakozással bezárólag. Ha a veganizmus eddig még hiányzott az általad vallott irányelvek közül, akkor gondoskodj róla, hogy a vegán dolgok ne csak a tányérodon legyenek ott, hanem a ruhatáradban is. Itt merül fel a kérdés: hol keress vegán ruhákat? Hol lehet igazi, vegán cipőt talál és mit is jelent ez igazából? Ebben az útmutatóban igyekszünk eloszlatni a témával kapcsolatos kétségeidet és adni néhány praktikus tippet.


Állati összetevők nélkül

Amikor úgy döntünk, hogy vegán cipőt vásárolunk, először is pontosítanunk kell az elvárásainkat - 100%-ban vegán cipőt keresünk vagy olyat, ami csak vegánnak néz ki? A látszat ellenére egy ilyen cipő kiválasztása nem könnyű feladat, nekünk pedig, ahogy a könyvet sem a borítója alapján kell megítélnünk, úgy a vegán cipők esetében sem csak a felsőrész anyagát, hanem a belső részt és egy sor olyan összetevőt is figyelembe kell vennünk, melyek hatással vannak a teljes egészre. Ha odafigyelünk a lenti dolgokra, akkor elkerülhetjük, hogy olyan cipőt vegyünk, mely nem felel meg elvárásainknak.


1. Figyelmesen olvasd el a cipő leírását és a címkét. Ha nem találod meg a szükséges információkat, fordulj a bolt ügyfélszolgálatához, keress válaszokat kérdéseidre a gyártó vagy az eladó oldalán.


2. A vásárlás előtt győződj meg róla, hogy a kiválasztott cipőnek nincs-e bőr vagy más, állati eredetű betétje. Erről a speciális jelzések tájékoztatnak, melyeket biztosan sokszor láttál már a cipők címkéjén.


3. Ne felejtsd el, hogy a vegán cipőhöz nem használtak fel állati eredetű ragasztót vagy más anyagot. Ilyen információkat nehéz egy átlagos boltban beszerezni, ezért sokkal könnyebb dolgod van, ha az ismert, megbízható vegán termékcsaládok cipői közül válogatsz.


4. A vegán cipőknél nem találsz viaszos cipőfűzőt, filcet, selymet vagy pamutot. Hiszen ezek is állati eredetű dolgok.


5. Olyan modellt válassz, mely rendelkezik a cipő etikus származásáról tanúskodó igazolólappal, amilyen például a Vegan Society vagy a Peta Approved Vegan.


6. Válaszd a megbízható boltok és gyártók cipőit. Annak köszönhetően, hogy évre évre egyre többen gyártanak vegán cipőket és használnak fel alternatív alapanyagokat, egyre kisebb gondot fog okozni, hogy valódi vegán cipőt találj.


Nemcsak az ekológikus bőrből nkészült cipő vegán

Sokáig az ekológikus bőr volt az egyetlen olyan anyag, melyből vegán cipőket tudtak készíteni. Jelenleg sok, érdekes anyag van már a piacon, melyek között mindenki megtalálja a neki megfelelőt. A természetes parafa, kender, len, bambusz, organikus pamut és az utóbbi időkben népszerű Pinatex - amit ananászlevélből nyernek - csak néhány olyan alternatíva, mely remekül helyettesíti a természetes bőrt. Remekül mutatnak, ráadásul ugyanolyan strapabíróak is.


NÉZD MEG A SIZEER TELJESVEGÁN CIPŐ KOLLEKCIÓJÁT

Csekkold!

21990 FT

14990 FT

21990 FT

14990 FT

23990 FT

14990 FT

23990 FT

14990 FT

22990 FT

15990 FT

19990 FT

16990 FT

19990 FT

16990 FT

×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]