Ismerkedj meg a Nike Stefan Janoski történetével


A deszkán érzed jól magad? Szereted a deszkás stílus által inspirált divatot? Vagy egyszerűen csak nagyra értékeled a pipás márka kultikus termékeit? Akkor a Nike Stefan Janoski egészen biztosan nem lesz számodra idegen. Ez a világ egyik legkapósabb deszkás modellje, de egyszerűen egy ikonikus streetwear cipő is. Hogy a Kaliforniából származó sport rajongói miért éppen ezt a cipőt szúrták ki maguknak? A válasz egyszerű: mert pontosan nekik készült! A legendás sportoló nevével fémjelzett cipő dizájnját pontosan vele együtt dolgozták ki. Szeretnéd tudni, mi vezetett idáig? Ismerkedj meg a Nike Stefan Janoski történetével!

Nike SB = teljes professzionalizmus


Ha figyelemmel kíséred a nagyra becsült Janoski széria modelljeit, akkor biztosan tudod, hogy a Nike SB vonalának termékei közé tartoznak, profi deszkás cipőkkel, ruhákkal és kiegészítőkkel. Ez az a modell, amivel a konszern 2002-ben startolt. A brand deszkás történelme azonban néhány évvel korábbra nyúlik vissza. Hogyhogy? Hát ez az. A márka az első, pipával fémjelzett cipőt, amit kimondottan deszkázáshoz szántak, 1997-ben dobta piacra. Mégis, a gazdag történelme és a megkérdőjelezhetetlen sportos öröksége ellenére, ennek a konkrét sportnak a rajongói elkerülték a brand termékeit, mivel az nem volt tipikusan deszkás márka. Ezért a márka, hogy megmutassa, ugyanolyan komolyan veszi a gördeszkásokat, mint más sportok képviselőit, megalkotta a teljesen speciális Nike SB vonalat, amihez direkt híres deszkásokkal működött együtt. És így kezdődött.


A vezetéknevet viselő legenda


A Janoski előtt mások is voltak. A megbízható deszkás cipő megalkotásán mások is dolgoztak, többek között Paul Rodriguez, Lewis Marnell vagy Eric Koston. Mégis, pontosan a Stefan Janoski nevével fémjelzett cipő az, ami évek óta ugyanolyan népszerűségnek örvend. Nincs is ebben semmi furcsa! A hírek szerint, a deszkás abszolút hajthatatlan volt a márka dizájnereivel való együttműködés alatt. Az elejétől kezdve egészen más képet alakított ki ő is és a Nike tervezőinek is arról, hogy milyennek kell lennie a cipőnek. Maga a sportoló beismerte, hogy semmilyen kompromisszumra nem volt képes, és a modellen való munkát nem fejezték be, amíg az nem úgy nézett ki, „ahogyan ő akarta” A mester cipőjének bemutatójára 2013-ban került sor. A chukka cipő által inspirált csuka helyből hihetetlen sikerrel startolt. „Villámgyors klasszikusként” emlegették. Mi volt még hatással a Janoski cipő népszerűségére? Rövidre fogva: a benne alkalmazott technológia! A modellre jellemző a deszkázás dinamikája, tökéletes rezgéstompítás, illetve a talajhoz való közelség miatt biztosítja, hogy érezd a deszkát.

A folytatás


A Stefan Janoski látványos sikere után a Nike márka örömmel folytatta az együttműködést a deszkással. Ennek gyümölcse a Nike SB Stefan Janoski Max. A megjelenésében inkább sneakerre, mint tornacipőre emlékeztető cipőt ellátták a kultikus Air Max ütéselnyelő rendszerrel, ami a talpba rejtett Air-Sole légbetéten alapul. Elöl pedig bevagdosták, ami nagyon rugalmassá tette. A Janoski modell modernizált változata emellett könnyű és rugalmas, és egy olyan modell, ami a frissessége és sportswear jellege ellenére megőrizte ősének tulajdonságait. A Janoski névvel fémjelzett cipőlegenda melyik kiadását választod? Oldschool, klasszikus tornacipő, esetleg egy innovatív lépő? Válassz egy olyan változatot, amelyik beleillik saját, egyénis stílusodba, és magabiztossá tesz a deszkán vagy csak egyszerűen turbózd fel a városi outfited! A Sizeernél mindig a legjobb kiadású streetwear vár!


×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]