Hogyan különböztesd meg az eredeti adidas NMD-t az utánzatoktól?

adidas nmd_r1
adidas nmd_r2

A legjobb sportcipők nem helyettesíthetőek - ezt a városi divat minden szerelmese tudja. Kényelmes és kifogástalan dizájnú, mégis van egy, alapvető hátránya: gyakran másolják! A mindig friss adidas NMD, vagyis a már kultikussá vált „nomád” sajnos szintén nem kivétel. A hamisítványok gyártói sok többé-kevésbé kifinomult módszert ismernek arra, hogy elkendőzzék a csalást és rászedjék a figyelmetlen vásárlókat. Időnként könnyű észrevenni, hogy valami nem stimmel, de minél figyelmesebbek a sneakerheadek, annál kifinomultabb módszereket találnak. Hogyan kerüld meg a csalókat? Egyszerű - csak azt kell tudni, hogy mire kell figyelni! Íme néhány praktikus tanács, hogyan ismerhetsz fel egy adidas NMD utánzatot. Már ismered az összes tippet?

Nézd meg a női adidas NMD-t

44990 FT

40990 FT

Férfi

Az adidas NMD - a sportos divat rajongóinak

Női

Tökéletes formába zárt kényelem a híres márkától.

cipők adidas nmd

Bizalom első látásra

Az utcai stílus sok szerelmese (és nem csak ők) vásárolt már az interneten keresztül. Tagadhatatlan, hogy ez egy nagyon kényelmes megoldás. Egy este alatt rengeteg modellt nézhetsz meg, átfuthatod az értékelésüket, és vásárolhatsz is - és mindezt úgy, hogy nem kell elszakadnod a kanapétől és boltról-boltra járni. Úgy hangzik, mint egy mese? Csak látszólag olyan! Pontosan a neten a legkönnyebb belefutni a top sportcipők utánzataiba, többek között az ultrakényelmes „nomádba”. Mire figyelj oda, hogy ne verjenek át? Mindenekelőtt győződj meg róla, hogy a bolt, amelynek ajánlatát nézegeted, valóban megbízható-e. Az interneten fellelhető vélemények támpontot adhatnak, de elsősorban nézd meg a „rólunk” és a „kapcsolat” füleket - és a cég nevével együtt annak adószámát és egyéb azonosítószámait is. Kerüld az árveréses oldalak eladóitól való vásárlást, különösen a furcsa nick névvel regisztráltakat, akik ezernyi terméket kínálnak a szivárvány minden színében.

buty adidas nmd

A városi séták igazi élménnyé válnak

Nézd meg a férfi adidas NMD-t

44990 FT

31990 FT

44990 FT

31990 FT

44990 FT

31990 FT

47990 FT

33990 FT

44990 FT

35990 FT

44990 FT

35990 FT

44990 FT

35990 FT

46990 FT

36990 FT

47990 FT

37990 FT

47990 FT

37990 FT

44990 FT

40990 FT

adidas nmd

Ne bízz meg a képekben, amiket ott találsz - ugyanis előfordulhat, hogy nem valódiak. Azok a boltok, amelyek utánzatokat kínálnak, gyakran csak miniatűröket mutatnak az oldalon, amiket nem lehet kinagyítani vagy amik kinagyítás után rossz minőségűek és nem sokat engednek látni a termékből. A csalást elkerülheted, ha figyelmesen összehasonlítod egymással az eladó által kínált termékek árát azzal, amit az adidas kínál. Nagy a különbség? Akkor légy résen! Ha a katalógusár 45.000 Ft, Te pedig ugyanazt a terméket 15.000 Ft-ért találod meg, akkor ne legyen az az illúziód, hogy rátaláltál életed lehetőségére. Ez a hatalmas különbség nem egy óriási akció lesz, hanem annak az egyértelmű jele, hogy hamisítvánnyal van dolgod, ami igénytelenül és rossz minőségű anyagokból készült. A potenciális vásárló átverésének másik módja az, hogy a kínálatban olyan verzió található, ami... igazából soha nem is létezett.

adidas nmd

Általános look

Úgy döntöttél, hogy üzletben vásárolod meg a cipőt? Remek ötlet! Amikor a kezedbe is tudod venni a darabot, akkor annak a veszélye, hogy csalás áldozatává válsz, jóval kisebb, bár még így is oda kell figyelni. A hamisítók tényleg nagyon rafináltak! Tehát mire kell figyelni? Először is nézd meg alaposan az adott cipőt. Nézd meg, hogy első pillantásra nem tűnik-e utánzatnak vagy nincsenek-e gyengébb pontjai. Egy eredeti adidas NMD, ahogyan a brand minden más terméke is, a legnagyobb odafigyeléssel készült. Semminek nem szabad kiállnia, minden kilógó szál, kopás, karcolás vagy lyuk nemcsak az esztétikát rontja, hanem annak a jele is, hogy egy hamisítványt tarthatsz a kezedben. A varrásoknak szentelj kiemelt figyelmet - egyformának és egyenesnek kell lenniük, igényesen kivitelezve, nem elkapkodva. A belső rész és a külső rész anyaga közötti átmenetnek tökéletesnek kell lennie. Az adidas nem enged ebben a kérdésben! Minden kiálló rész vagy rosszul leplezett szabálytalanság egyértelmű jele annak, hogy egy sima utánzatról van szó. Az „álomnomádot” keresve mindenképp nézd meg a boltban a dobozt is - van hozzá jogod! Az eredeti csomagolásnak is ugyanolyan esztétikusnak kell lennie, mint a benne lévő sportcipő. Ha gyengének tűnik, szétesik a kézben vagy egy sima kartondoboznak látszik (például hiányzik róla a felirat), akkor jobb, ha visszateszed a cipőt a polcra és egy másik boltban keresgélsz tovább. Ebben ugyanis valószínűleg utánzatok árulnak!


Brand kérdése

Annak idején az internet tele volt hamis termékek képével, amin az egyik árulkodó jel az volt, hogy a brand nevében furcsa módosításokat lehetett felfedezni. Abibas, Abidas, Abbas... csak néhány lehetőség. Azt gondolod, hogy ennek nem lehet bedőlni? Tévedés! Ne feledd, hogy a szavakat nem betűről betűre olvassuk - az agyunk csak az elsőt és az utolsót érzékeli, azt pedig, ami középen van, ő maga teszi hozzá. Így elég, ha a megtévesztő név „a” betűvel kezdődik és „s”-sel végződik, és már az egészet „adidas”-nak olvassuk. Az NMD sportcipő ebből a szempontból azért is problémás, mert a brand neve a nyelven található, és eléggé sötét ahhoz, hogy könnyen megtévesszen. Hogyan védekezz? Ne aggódj, nem kell nagyítót vinned magaddal! Elég egy kis figyelmesség... vagy rápillantani a talpra. Ott is ott kell lennie a márka nevének. Ha nem találod vagy felfedezed, hogy hibásan írták rá, akkor minden valószínűség szerint egy utánzatot tartasz a kezedben. Az eredetiség egy másik markáns ismertetőjegye a felsőrész oldalán lévő csíkok mennyisége. A brand alapítója által elindított hagyománynak megfelelőn, az adidas mindig a három csíkkal operál - nem kettővel, nem néggyel és nem is öttel. Egy másik módszer, amit szívesen alkalmaznak a hamisítványok gyártói, az a kultikus „lóhere” átváltoztatása... kender levéllé. Érdemes tehát odafigyelni erre a részletre is.


Az nem csak egy címke

Már mindent tudsz? Dehogy! Annak a bizonyítéka, hogy egy nem eredeti termékkel van dolgunk, lehet a címke is - akár önmagában. Ahogy minden adidas termék, igy az NMD sportcipő is a részletek iránti legnagyobb igényességgel készült - úgy a kicsi, mint a nagyok irántival. Sőt mi több, pontosan a címke minősége az, ami gyakran leleplezi a hamisítványt, mert az utánzatok gyártói erre nem fordítanak figyelmet. A ferde varrás, a nem egyforma és kiálló szálak gyanút kell, hogy ébresszenek Benned, de hogy teljesen biztos legyél, nézd meg még azt is, hogy mi van ráírva. Kérhetsz az eladótól egy másikat is ugyanabból a modellből és összehasonlíthatod a két cipőn lévő címke tartalmát. Ha ugyanaz - akkor ne vedd meg! Mindegyik párnak saját szériaszáma van - az eredeti cipők esetében. Egy másik módszer, hogy beírod a szériaszámot a keresőbe. Ehhez a módszerhez egy kis utánajárásra van szükség, de érdemes alkalmazni, ha abszolút biztosak szeretnénk lenni benne, hogy eredeti adidas NMD-t vásárolunk. Csakis a pontos és részletes megfigyelésnek köszönhetően lehetünk benne teljesen biztosak, hogy eredeti terméket veszünk, amelyik nemcsak remekül fog kinézni, hanem éveken át fog tartani is. Szóval érdemes odafigyelni!


Adidas NMD
Teljes kollekciók
×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]