Hogyan kell tisztítani a textilből készült cipőket?

VÁSZONCIPŐTISZTÍTÁSA

Hogyan kell tisztítani a textilből készült cipőket?

Tornacipő, teniszcipő, eszpadrill, szellős, hálóból készült sneaker - a kedvenc edzőcipőink és a mindennapi viseletre szánt lábbelijeink szellősek és remekül mutatnak. De hogyan lehet megőrizni ezt a kiváló megjelenést szezonokon át? Elengedhetetlen lesz a megfelelő tisztítás! Nincs ok aggodalomra - a látszat ellenére nem olyan nehéz a dolog, mint amilyennek tűnik. Elég ismerni hozzá a specifikációt, az anyag típusát, illetve kell még hozzá egy csöppnyi jó szándék. Elmondjuk, hogyan kell úgy tisztítani a textilből készült cipőt, hogy ne tedd tönkre, sőt épp ellenkezőleg, hogy még jobban nézzen ki!

Határozd meg az anyag fajtáját

A textilből készült cipők a látszat ellenére nagyon is sokban különböznek egymástól. Azok, amik hálóból készültek, nagyon finomak és speciális ápolást igényelnek. Azokat azonban, amik ellenálló vászonból készültek, nyugodtan megmoshatod egy kefe segítségével. De kezdjük az elején - az anyag típusának meghatározása nagyon fontos a cipő további ápolásának tekintetében. Érdemes elolvasni a termékleírást, hogy megbizonyosodjunk róla, hogy a tornacipőnk, teniszcipőnk vagy sneakerünk vászonból, hálóból, kötött vagy szintetikus anyagból készült-e. Sok gyártó ad meg tisztítási javaslatokat is. Ha tehát kétségeid támadnak azzal kapcsolatban, hogy tisztítsd a textilből készült cipődet, akkor kezdd azzal, hogy megnézed, hogy maga a márka adott-e meg erre vonatkozó információt.

Hogyan tisztítsuk meg házi módszerekkel a textilből készült cipőt?

Nem találtál a tisztításra vonatkozó információt a gyártó oldalán? Akkor járj el az univerzális instrukció szerint! A textilből készült cipőt, a bőrből vagy velúrból készült modellekkel ellentétben, nyugodtan beáztathatod vízbe anélkül, hogy tartanod kellene tőle, hogy tönkremegy. Ez alól azok a textilből készült eszpadrillek képeznek kivételt, amelyek talpa fonott jutából készült, ami a túlzott nedvesség hatására leválhat. Minden mást - gumitalpú teniszcipőt, tornacipőt, sneakert beletehetsz a színtelen szappanos vagy cipősamponos, vízzel megtöltött tálba. A cipősampon tökéletesen eltávolítja a szövetből a szennyeződéseket, de ha nincs otthon, szórhatsz a vízbe egy kis mosóport, vagy tehetsz bele egy kis folyékony szappant. Aztán kézzel mosd ki a cipőt. A vászon vagy szintetikus anyag esetében használhatsz egy kis kefét a mosáshoz, a finomabb anyagoknál pedig, mint amilyen a háló, használj egy kis törölközőt, és azzal az anyaggal dörzsöld a felületet úgy, mint amikor ruhát mosol kézzel.

×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]