Sorban állás nélkül, anélkül, hogy kilépnél a lakásból, és könnyedén – az online vásárlás meghódítja a világot? Az internetet a fő értékesítési csatornaként ismerik, és ez magyar viszonylatban is érvényes. A 16. életévüket betöltöttek egyre gyakrabban vásárolnak online, sokan évente legalább egyszer, vagy akár többször is. Ez kevés? A statisztikák biztosan még magasabb számokat mutatnának, ha nem lenne bennünk a félsz, hogy online vásárlás során rosszul választunk. Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretet a cipő felpróbálása nélkül? Lehetséges ez egyáltalán? De még mennyire, mert az internetes vásárlásnál maga az internet van a segítségünkre! Ebből a cikkből megtudod, mire kell figyelned, hogy az imádott adidas ZX Flux-ból a megfelelő méretet válaszd.Méret és méret nem egyforma


Úgy tűnik, hogy a vásárlók alapvetően tartanak attól, hogy az interneten vásárolt ruhák és cipők megfelelőnek tartott mérete esetleg mégsem lesz jó. Minden márkának joga van saját mérettáblázatot vezetni, és az egyik országban tartott normái jelentősen különbözhetnek egy másik országban bevezetett normáiktól. Íme egy szemléletes példa. Néhány éve minden 38-as méretű cipő hossza, amit vásároltál, tökéletesen illeszkedett a lábfejedhez. Közeleg a tavaszi szezon, Te pedig nem tudsz ellenállni, hogy vegyél egy új sportcipőt. A választásod az adidas ZX Fluxra és a népszerű Nike Air Max 90-re esik (hiszen ki tudna ilyenkor csak egy párat venni). Megrendeled, megadod a méretet, kifizeted, elhozod és… nem hiszel a szemednek. A lépők hihetetlenül különböznek egymástól! Ugyanaz a méret, és mégis ekkora különbség – hogyan lehetséges ez?


Sneakerhead, ne hagyd, hogy meglepetés érjen!


A brandek által vezetett számozás megállapodáson alapul. Minden gyártó fenntartja magának a jogot, hogy saját értékeket rendeljen hozzájuk, ezért a brand által megadott információkat egyedül a keresési mező szűkítéseként kell kezelnünk. Érdemes tájékozódni a magyar, európai és amerikai mérettáblázatokról is. Online rendelsz? Akkor minden lehetőségre fel kell készülnöd. Egy tengerentúli hetes lehet akár egy magyar 39-es, sőt akár egy 40-es? Ha a Sizeernél vásárolsz, nem fognak ilyen meglepetések érni, de ha más áruházakban vásárolsz, melyek raktárai jellemzően más országokban vannak, készülj fel hasonló átszámolásokra. Ezért legjobb, ha mindkét mérettáblázattal megismerkedsz és ne felejtsd el, hogy melyik méret számodra a legmegfelelőbb.
Hogyan válassz megfelelő méretet? Ismerkedj meg egy megbízható trükkel


A látszat ellenére a lábfej pontos lemérése, mely lehetővé teszi a tökéletesen méretű adidas ZX Flux kiválasztását, nem is olyan nehéz dolog. A neten fenn vannak a német brand speciális mérettáblázatai és az azokhoz tartozó adatok, de ha nem akarsz bajlódni a kész anyagok nyomtatásával, akkor önállóan is megoldhatod a dolgot. Csupán 3 dologra és egy kis odafigyelésre van hozzá szükséged. Vegyél elő egy vonalzót, egy üres A4 lapot és íróeszközt. Már biztosan sejted, mihez kellenek. Pontosan, rajzolni kell! Tedd le a lapot egy kemény, sima felületre (a szőnyeg torzíthatja majd a rajzot), tedd rá a lábad és rajzold körbe. Mi a következő lépés? A mérés! A vonalzó segítségével mérd meg a kép két egymástól legtávolabb eső pontja közötti távolságot (a sarok legkülső pontja – a nagylábujj eleje). Jegyezd fel az eredményt, aztán vesd össze az adidas márka mérettáblázatában lévő értékekkel. A kényelmedet szem előtt tartva a Sizeernél összegyűjtöttük a legnagyobb streetwear márkák mérettáblázatait, a női, férfi és gyerekcipőkre megadva. Szeretnéd megvenni az adidas ZX Flux-ot, amit már kinéztél magadnak? A lábfej már lemérve? Akkor kattints, hogy megtaláld a megfelelő méretet:


Nem tudod, hogy válaszd ki az adidas ZX Flux méretét? Akkor itt van még néhány tanács:


1.Ha a lábadat önállóan méred meg, igyekezz a lábadat kinyújtva tartani, a tollat pedig tartsd függőlegesen, aminek köszönhetően elkerülheted az esetleges hibákat.

2.Ne felejtsd el, hogy a lábfejednek kell egy kis üresjárat a cipőben, ezért érdemes a kiválasztott méretnél 0,5-tel nagyobbat választani.

3.A lábfejet délután vagy este a legjobb megmérni. Miért? Mert az eltelt órák és az egyre nagyobb fáradtság miatt a lábfejek megdagadnak, valamivel nagyobbakká válhatnak. Ha reggel rajzolod körbe a lábfejed, hibás méretet kaphatsz.

4.A végleges méret kiválasztásakor fontos a lábfej szélessége és ívének magassága is. Azoknak, akiknek súlya kissé nagyobb, érdemes a nagyobb méretet választani, mint ami az önállóan elvégzett mérésből következik.

5.A cipőbetét hossza is gyakran jelent problémát a sneakerheadek között. Jó tudni, hogy a felnőttek esetében a betétnek kb. 5 mm-rel hosszabbnak kell lennie, mint amilyen maga a lábfej.


Minden világos? Akkor vásárlásra fel! A ZX Flux sportcipő a puha hálós felsőrésznek és a Torsion rendszerrel ellátott rugalmas talpnak köszönhetően a legfelsőbb szintű kényelmet nyújtja, de még a legkényelmesebb cipő is vásárlási kudarcra ítélt, ha nem a megfelelő méretet választjuk. Szánj néhány percet a lábfejed pontos megmérésére, aminek köszönhetően elkerülheted, hogy az adidas ZX Flux-odat vissza kelljen küldened, vagy ki kelljen cserélned. Válaszd a kedvenc modelled, kattints, rendeld meg és élvezd a sikeres vásárlást![script]$(document).ready(function() {$(window).scroll(function() { if ($(window).width() > 1024) {if($(this).scrollTop() >= $('.b-footer').offset().top - 1000) {$('.sidebar').addClass('is-sticky');} }}); });[/script]
×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]