Miből készül a kultikus Reebok Classic Leather?


Az egyik legnépszerűbb, legismertebb és leguniverzálisabb sneaker? A legendás, múlhatatlan és városi stílusú. Miről van szó? Természetesen a legismertebb Reebok modellről, konkrétan a Classic Leatherről. Az egyszerűség és klasszikus összekapcsolása a modern jelleggel és városi stílussal – az elegy, ami a legtöbb sneakerhead szívét meghódította.


Városi klasszikus


Manapság az egyik legnépszerűbb brand nemcsak sport-, hanem lifestyle kategóriában is. De… hogyan indult mindez? Erről később.


Reebok – vagyis a dél-afrikai antilop


A brand eredeti formájáról 1890-ben lehetett először hallani Nagy-Britanniában, amikor Joseph William Foster elkészítette az első futócipőt. A cipő jellemzője volt, hogy tüskékkel látták el, aminek köszönhetően a sportoló még gyorsabban tudott futni. Joseph W. és apja, Joseph B. eleinte saját márkát hoztak létre „J. W. Foster and Sons Limited” név alatt. Emlékszel a Tűzszekerek című filmre, ami két brit futóról szólt? Ebben Harold Abrahams és Eric Liddell az 1924-es nyári olimpiára készült. Többek között az ő lábukon láthatóak a Foster család által készített cipők.

Idővel, 1958-ban az alapító unokái – Jeffrey és Joseph egyesítették erejüket és létrehozták a „Mercury Sports” nevű konkurens márkát, ami gyorsan átalakult Reebokká. Honnan jött az ötlet erre a különleges szóra? Joe szótárából származott, ami egy dél-afrikai antilop fajtát szürke ridbokként (angolul – Grey Rhebok) jelölt meg.


Freestyle ya!


Már 1982-ben drasztikusan megnőtt a márka népszerűsége. Miért? Minden a női Freestyle cipők piacra lépése miatt történt, amiket azért készítettek, hogy megkönnyítsék a hölgyeknek az aerobik órákon a gyakorlatok kivitelezését. Ugyanekkor indult, és a mai napig tart, a fit life körüli óriási őrület. Elkezdtek tömegesen megjelenni a fitness klubok, az edzőkészletek, divatos ruhák és magazinok, amik a csinos alakról szóltak. A Reebok, mivel meg akarta lovagolni ezt a hullámot, elkezdett egyre több színes, mintás és különleges ruhát és cipőt gyártani – nem csak hölgyeknek.


Street style


A fit életmód őrülete után a márka úgy döntött, hogy az univerzális vonal felé mozdul. Zenészekkel működött együtt, aminek köszönhetően a cipői és ruhái nemcsak sportos jelleget tükröztek, hanem… a városi divatot is. Ennek köszönhetően a brand még népszerűbbé vált, mint addig, a sportcipők pedig tökéletesen összhangban voltak a városi divattal. Így van ma is, amikor az eredetileg sportoláshoz szánt cipők tökéletesen helytállnak a városi dzsungelben, ahol minden nap a legnagyobb fordulatszámon pörög.

Streetwear klasszikus


Klasszikus farmer és univerzális póló, esetleg egy nyári ruha vagy jól szabott nadrág és… egy különösen kényelmes cipő sportos ősökkel. Egy ilyen szettnek köszönhetően a városi outfiteddel meghódíthatod a világot!


A streetwear születése


Az urban style klasszikusa – mikor született meg a Reebok Classic Leather? A CL kollekció első modellje már 1985-ben megszületett, az eredeti célállomása pedig… a teniszpálya volt. A sportcipők iránti általános érdeklődés mindennapi viseletre megváltoztatta a Classic fejlődésének irányát, aminek köszönhetően gyorsan kikerült a városi utcákra. Egyszerű sziluett, sportos kényelem és különösen puha, és egyben jól tapadó talp – mindez hozzájárult ahhoz, hogy a Reebok Classic gyorsan megtalálta helyét a városi outfit minden rajongójának ruhatárában.

Élvezd a kényelmet


Azon gondolkozol, mi olyan rendkívüli a Classic-ban, ami miatt a streetwear szinte minden képviselőjének van belőle? A cipő több, mint 30 évvel ezelőtt született, és ma ugyanúgy, mint akkor, elbűvöl különleges dizájnjával és az örök kényelemmel. Hogyan történt, hogy egy látszólag hétköznapi cipő ennyire felforgatta a divatvilágot? Minden a legjobb minőségű anyagoknak köszönhető, amiknek hála a cipő tartósságát és a sneakered makulátlan kinézetét még tovább élvezheted!

Miből épül fel a klasszikus? Ahogy maga a cipő neve is mondja – természetes bőrből, és ez tényleg jó minőségű. Éppen ennek köszönhetően a cipő tökéletesen hozzáidomul a lábfejhez, és intenzív használat mellett is sok szezont kibír. Ehhez társul egy rendkívül puha, textil bélés, vastag, bélelt szegélyek és nyelv, amik szó szerint körülölelik a bokádat, aminek köszönhetően messziről elkerülheted a sérüléseket! Ráadásképpen apró részletek, amik rámutatnak, hogy a márka nagy hangsúlyt fektet a részletekre – vagyis a keresztvarrásokra végig a felsőrészen, aminek köszönhetően a cipőd még tartósabb lesz, és a cipő felsőrészén lévő perforációra, aminek hála garantált a megfelelő szellőzés és a higiénikus környezet a lábfejednek.

De a Reebok Classic Leather nemcsak egy kultikus, fehér modell dinamikus sziluettel. Sok színverziót, bőrkombinációt és különleges funkciókat is jelent. Milyeneket? Többek között ilyeneket:

•Rbk CL Leather TDC – vagyis egy modell, aminek az egész felsőrésze velúr bőrből készült. Remekül helytáll a melegebb napokon, és gondoskodik a klasszikus stílusú megjelenésről.

•Reebok CL PRS – vagyis a hagyományos modell, aminél a felsőrész bőr és szintetikus anyag kombinációjában áll, aminek az eredménye egy fényes, fényvisszaverő felület, aminek árnyalat a zöld és a sötétkék között váltakozik. Ebben az esetben a tartósságon kívül biztonságot is nyújt sötétedéskor, amikor a város fényei visszaverődnek a menő sneakered felületéről.

•A Reebok Classic Leather Shimmer Pale modell – vagyis egy kis csillogás és lányos stílus klasszikus kiadásban. A velúr bőrből készült felsőrészt ebben az esetben finom betétek díszítik az oldalpaneleken és a cipő hátsó részén. Ennek köszönhetően minden szettbe, még a legvisszafogottabba is csempészhetsz egy kis fiatalos őrületet.

•Reebok Classic LTHR L modell – elsősorban azoknak szánták, akik még jobban szeretnének csillogni a városban. Ebben a kiadásban is kiváló minőségű természetes bőrből készült a felsőrész, azzal az egy különbséggel, hogy a bőr teljesen fémes, arany fényű.

•A Reebok Classic Leather CH modell, aminek köszönhetően a retró dizájn új értelmet nyer. A velúr és a textil összekapcsolása miatt a természetes bőr betétekkel a felsőrész még jobban illeszkedik a lábfejed alakjához, Te pedig a tartósságon kívül a megfelelő levegőmozgást is élvezheted a cipőd belsejében a forró napokon.


Kövesd a divatot magabiztos léptekkel


Azzal együtt, hogy divatba jött minden, ami retró, a legendás Classic sneaker is visszatért. Azt már tudjuk, hogy tartós, jól lélegző és lábfejhez idomuló alakja van. Ahogyan azt is, hogy kényelmesen körülöleli a lábfejet a puha bélés, aminek köszönhetően úgy érzed, mintha nem is lenne a lábadon cipő. De…mivel hódít még ez a cipő?

Hihetetlenül könnyű és puha talpával. Két rétegből készül – egy középsőből és egy külsőből, ahol mindegyik másért felelős. Ennek köszönhetően minden lépésed olyan puha lesz, mintha mezítláb járkálnál egy lágy plüssön. A középtalp rugalmas EVA habból készül, és gondoskodik a nem kívánatos ütések tökéletes elnyeléséről, így kényelmesen és biztonságosan lépegethetsz még a köves vagy egyenetlen felületű ösvényeken is. Mi van még? Gumiból készült, külső, kopásálló talpréteg, aminek köszönhetően biztosított a megfelelő tapadás minden városi felületen, a jellegzetes recék miatt pedig magabiztos léptekkel haladhatsz bármilyen körülmények között.

Ráadásul az alacsony oldalkiképzés miatt a cipő nem gátol a mozgásban, és egyben könnyen beleilleszthető bármelyik városi vagy casual szettbe. A széles színválasztéknak köszönhetően mindenki megtalálja magának a tökéletes modellt – ugyanúgy a hölgyek, akik a magassarkút szeretnék lifestyle cipőre cserélni, mint a férfiak, akik szeretnének egy kis sikket csempészni a megjelenésükbe, és a legfiatalabbak, akiknek a streetwear a stílusok legstílusosabbja. És Neked van már a szekrényedben a kultikus sneakerből?


[script]$(document).ready(function() {$(window).scroll(function() { if ($(window).width() > 1024) {if($(this).scrollTop() >= $('.b-footer').offset().top - 1000) {$('.sidebar').addClass('is-sticky');} }}); });[/script]
×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]