Hogyan válasszunk cipőt?

A cipő gyakran a megjelenésünk legfontosabb része, ami egyedivé tudja tenni még a legegyszerűbb összeállítást is. A cipő különleges fazonja, az érdekes színösszeállítások vagy egyszerűen a legtrendibb változatú klasszikus – mindez remek módja annak, hogy kitűnj a tömegből. Érdemes azonban a gyakorlati oldalra is odafigyelni – egy cipőnek jól kell kinéznie, de az is fontos, hogy a lábfej megfelelően álljon benne, és a cipő ne kezdje ki és ne törje fel.

A cipő kiválasztása

Az álomcipő megvásárlása előtt érdemes megismerkedni néhány alapszabállyal, melyek csökkentik annak a kockázatát, hogy nem a megfelelő méretet választod. Nélkülözhetetlen a lábfej megfelelő lemérése. Ezt nagyon egyszerűen megteheted – elég, hogy beszerzel egy kockás lapot, tollat, vonalzót vagy mérőszalagot. Aztán állj rá egy lábbal a lapra, jelöld meg, hol van a sarkad, és a leghosszabb lábujjad elejénél lévő pontot is. Aztán kösd össze ezeket a pontokat egy egyenes vonalzóval, és mérd le. Így megkapod a lábad méretét centiméterekben, de érdemes a lábfejnél kb. 0,5 cm-rel hosszabb cipőt viselni. Fontos, hogy mindkét lábfejed lemérd, ugyanis a hosszuk eltérhet egymástól. Ilyen esetben válaszd a hosszabbhoz tartozó méretet.

Válassz cipőméretet!

Webáruházban vásárolva tudnod kell, hogy minden cipőgyártó méretezése eltér egymástól (pl. a Nike 44-es méretű cipője különbözhet a Lacoste 44-es méretű cipőjének nagyságától). Amikor méretet választasz, szem előtt kell tartani mindegyik márka egyéni mérettáblázatát, amit minden termék oldalán megtalálsz.

Ha valaki másnak, vagy gyermekednek tervezel cipőt vásárolni, akkor a lábfej hosszát megjelölheted egy pálcán. Amikor cipőt vásárolsz, elég hozzámérni a pálcát a kiválasztott modellhez, és már meg is van a megfelelő méret.

×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]