Hogyan tisztítsunk egy Puma Suede sneakert?

Puma SuedeTisztítása

Hogyan tisztítsunk egy Puma Suede sneakert?

Ez a kultikus sneaker megfelelő ápolást igényel! Ha követed a Sizeert, akkor ez biztosan nem egyszer ütötte már meg a füled. Mostanság megint koszos a Pumy Suede-od. No judgement. A velúr egy különleges anyag, rendkívül érzékeny a szennyeződésre. Még egy rövid séta során is rossz hatással lehetnek a lépőd állapotára a kedvezőtlen körülmények. No worries. A Sizeernél tudjuk, hogyan kell bánni ezzel a finom sportcipővel. Ismerkedj meg kisokosunkkal, aminek köszönhetően kihozhatod a legendás modellből a legjobbat. Könnyedén megoldhatod, hogy a Puma Suede-od sokáig és tökéletes állapotban Veled legyen.

Az impregnálás nem maradhat el

Ne felejtsd el: a velúr sportcipők esetében szó sem lehet az impregnálás elmaradásáról. Mindig ez az első lépés ahhoz, hogy a cipőd sokáig jó formában maradjon. Mielőtt első alkalommal nekivágsz benne a városnak, ápold le a megfelelő szerrel. Nincs kivétel! Attól függetlenül, hogy már alig várod, hogy az új lépőd bemutasd a városnak, ne hagyd ki ezt a részt. A velúrhoz készült speciális impregnálószerek védenek a nedvességtől, a portól és a kosztól. És még egy dolog: ahhoz, hogy hatékony legyen, az impregnálást rendszeresen meg kell ismételni.

A szennyeződések ellen folytatott harc

Ha egyszer beszennyeződik ez a finom cipő, akkor mielőbb vedd fel a küzdelmet a kosszal. Minél tovább hagyod a foltokat és a szennyeződéseket a cipőn, annál kisebb lesz az esélye, hogy sikerül őket teljesen eltüntetni. Mindenekelőtt arra kell odafigyelned, hogy a velúr cipők nem szeretnek mindenféle időjárást. Ha tudod, hogy esős idő van, és a száraz járdák helyett sárral és latyakkal lesz dolgod, akkor hagyd otthon a Puma Suede-odat. Visszatérve a foltokhoz, amik a legnagyobb jóakaratod ellenére is rákerülhetnek a cipőre… láss neki mielőbb az eltávolításuknak. Ne felejtsd el, hogy finoman kell eljárnod. Egy velúr cipő nagyon rosszul viseli a víz társaságát, ezért semmiféleképpen ne mártsd vízbe a lépőd, és ne használj hozzá túlságosan vizes ruhát sem. Először érdemes szárazon tisztítani: fogj egy puha mikroszálas ruhát vagy pamuttörlőt és finoman töröld át vele a kedvencedet. Használhatsz speciális velúrgumit is. Dörzsöld át vele türelmesen és nagyon finoman – ennek elégnek kell lennie. Ha a száraz tisztítás mégsem oldja meg a dolgot, akkor használj speciális, velúrhoz való szert. Ne felejtkezz el a lépő más elemeiről sem. Felfrissített lookot fogsz kapni, ha kimosod a cipőfűzőt, ami városi körülmények között elég gyorsan bekoszolódik, és megtakarítod a cipő talpát is. Az olyan modelleknél, mint a Puma Suede Platform a talp a cipő felépítésének lényeges eleme, mert vonzza a tekinteteket. A talp tisztításához használj speciális, gumi és műanyag tisztításához való szert.

Sneakers SPA

Mi van akkor, ha otthoni módszerekkel már nem lehet megmenteni a lépőt? No worries. Egyre több olyan hely van, ahol a cipők profi megújításával foglalkoznak. Ezért, ha még nem szeretnél megválni a sportcipődtől, amelyik már nincs túl jó formában, akkor egyszerűen add át a dolgot egy szakértőnek. A legjobb, ha nem hagyod, hogy a dolog odáig jusson, hogy már nem lehet lemosni a cipőt. A siker kulcsa a rendszeresség. Tehát tisztítsd a cipőd rendszeresen – a legjobb, ha rögtön azt követően, hogy bepiszkolódott. Időnként szervezz egy kis otthoni SPA-t is neki: alaposan takarítsd meg, használj cipőrenovátort, és egy antibakteriális spray segítségével szabadulj meg a belsejében lévő kellemetlen szagoktól. Ezzel meghosszabbíthatod a lépőd élettartamát, és hosszú időre biztosítod a remek megjelenést.

×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]