Hogyan tisztítsd a Jordan cipőket?

Jordan cipőtisztítsa

Hogyan tisztítsd a Jordan cipőket?

Az igazán jó cipők, amilyenek a Jordan kollekció lépői, tényleg hosszú időn át elkísérnek. Minél jobb sneakerre sikerült szert tennünk, minél jobban passzol a stílusunkhoz, annál szívesebben hordjuk, annál merészebben kísérletezünk a szettjeinkkel és játsszunk a trendekkel. De még az ilyen, kétségtelenül pozitív dolgoknak is megvan az árnyoldala. Minél gyakrabban vesszük fel a kedvenc lépőnket, annál inkább nő a sérülésének veszélye. Sár, sózott utak vagy fű, homok vagy sima városi por - mindez jelentősen lecsökkentheti a modell élettartamát, attól függetlenük, mennyire jó cipőről van szó. Szeretnéd, hogy a lépőd minél tovább Veled maradjon? Olvasd el, amit minden sneakerheadnek tudnia kell, és nézd meg tippjeinket, hogy a Jordan cipőket hogyan tudod úgy tisztítani, hogy mindvégig kifogástalanul mutassanak. Garantáljuk - sokkal könnyebb, mint gondolnád.

Ismerkedj meg a szövetségesekkel, ismerkedj meg az ellenségekkel

Ha felteszed magadnak a kérdést, hogyan kell egy Jordan sneakert ápolni, akkor van számodra egy univerzális tanácsunk: mindenekelőtt tudd meg, milyen anyagokból készült és pontosan mivel szennyeződött be. Bár a cserzett bőr, a velúr és a nubuk technikailag ugyanazzal a háttérrel rendelkezik, valójában teljesen eltérnek, és másképp kell őket ápolni is - ahogyan a textilt és a szintetikus anyagot is. Kulcsfontosságú megérteni, mire van igazán szüksége a lépődnek, hogy a lehető legjobban ápolhasd és egyszerűen a leghosszabb élettartamot biztosítsd neki. Hasonló a helyzet a szennyeződésekkel is. Másképpen kell tisztítani a nedves és a száraz foltokat, a sár pedig egészen más problémákat okozhat, mint a só vagy a fű. Az évszak sem lényegtelen. Azok a szerek és technikák, melyek nyáron tökéletesen helytállnak, télen könnyen elhasalhatnak a vizsgán, ami jobb esetben elkeseredést, rosszabb esetben - tönkrement felsőrészt jelent. Van egy másik, nem kevésbé fontos tanácsunk is - ne próbálj ki minden módszert, amiről csak olvasol. Néhány „szakértő” csak azt állítja magáról, hogy profi a témában, miközben nem sokat tud a cipőkről. Minden csodamódszer, ami házilag kikevert szerekkel való átnedvesítést, vagy mosógépben való mosást emleget, tökéletes módszer arra, hogy... örökre búcsút mondhass a kedvenc Jordan sneakerednek. Ezt pedig nem szeretnéd, ugye?

Velúr és nubuk cipők tisztítása

Ha őszi vagy kora tavaszi, de akár téli sneakerekről van szó, akkor a velúr és a nubuk tökéletes választás lesz. Ez a két anyag, bár nagyon hasonlóan néz ki, teljesen eltérő szerkezetű, ezért különböző igényeik is vannak. Ha a nubuk Jordan cipők tisztításáról van szó, nem szabad elfelejtkezni róla, hogy egy ilyen cipő nem érintkezhet vízzel. Ez az anyag ugyanis nagyon nem szereti az ilyen bánásmódot, még sokkal kevésbé, mint a velúr, mely egyébként szintén nem rajong a fürdőkért. A makacs szennyeződéseket, amilyenek a sár- vagy sófoltok, a legjobb a gyártó által ajánlott speciális habbal vagy spray-vel eltávolítani. Mielőtt nekilátnánk a tisztításnak, mindenképp kezdjük azzal, hogy „kifésüljük” az anyagot. Ehhez jól jön egy gumis végű, puha sörtéjű kefe, melyet könnyedén beszerezhetsz a cipőboltokban. Viszonylag könnyű vele bánni - elég energikusan kell, de túlzott erőbefektetés nélkül, nehogy megsérüljön a felsőrész finom felülete. Egy kis gyakorlás után biztosan belejössz, és felfedezheted, mire van leginkább szüksége imádott Jordan sneakerednek. Az apró szennyeződéseket, amilyen akár az útról felverődő por (ami nyáron különösen jellemző), eltávolíthatod egy ilyen kefével - általában ezzel meg is oldódik a probléma. Ha azonban a foltok makacsabbak, Neked pedig épp nincs kéznél speciális hab vagy zselé, akkor használhatsz enyhén szappanos vízben megnedvesített pamutrongyot is. De ne feledd, hogy a felsőrészt nem szabad erősen dörzsölni - a velúr és a nubuk nem szereti az ilyen durva bánásmódot.

Bőr Jordan cipők - hogyan tisztítsd őket?

Az anyag, melyet a brand előszeretettel használ (és voltaképp nem csak ez a brand), a bőr - a természetes és a szintetikus. Hogyan gondoskodj róla? A bőr Jordan cipőt, ha már közelről megismerkedett a sárral, akár nedves törlőkendővel is tisztíthatod. Tökéletes lesz az antiallergén, vagy a csecsemőknek készült - az a lényeg, hogy biztos lehess benne, hogy finom anyagokat tartalmaz és a felsőrész nem fog tőle elszíneződni vagy eldeformálódni. De ha nincs kéznél semmi ilyen, akkor várj, amíg a szennyeződés kiszárad, és töröld le otthon, nyugodt körülmények között. Kezdd a cipő felületének finom átkefélésével, hogy eltávolítsd róla a port - így megóvhatod a Jordan lépőt a káros peelingtől. A sáros cipő megtakarításának tökéletes módja a hab vagy zselé formában kapható, speciális tisztítószeres kezelés, de ugyanolyan jól beválhat egy szappanos vizes, kissé nedves (nem átnedvesített!) rongy is. Ismerősen hangzik? Természetesen - a velúr és nubuk cipőknél alkalmazott megoldás a bőr esetében is beválik. A különösen makacs foltokhoz pedig ott vannak a speciális szerek, melyek direkt az ilyen típusú anyagokhoz készültek. Különösen veszélyes a sóval felszórt út, a só ugyanis reakcióba lép a felsőrész felületével, és visszafordíthatatlanul tönkreteszi. A fűfoltok pedig nagyon ragaszkodóak tudnak lenni - egy ilyen szennyeződés kitisztításához szinte harci kedv kell! A Jordan bőrcipők ápolásának kötelező része az impregnálás. Ez az, ami védi a felsőrészt a nedvességtől és a jövőben megkönnyíti a tisztítást.

Mixek, hogy mindenki megtalálja a hozzá illőt

Azok a cipők, melyek felsőrésze csak egy anyagból készült, remekül helytállnak, de hát mennyivel érdekesebb egy mix! A canvas és a szintetikus anyag kombinációja, a velúr és a nubuk vagy a cserzett bőr találkozása nemcsak az érdekes look garanciája, hanem gyakran a tartósságé is. Csakhogy ilyenkor mi van a tisztítással? Hogyan takarítsd a különböző anyagokból felépülő cipőt? Elég egyszerű a dolog - mindegyik részt külön-külön vedd kezelésbe! Van néhány olyan mix, amelyik kibírja, ha ugyanazzal a szerrel kezeled, de jobb nem kockáztatni és külön figyelmet szentelni a nubuknak, a velúrnak és a bőrnek. Meglátod, a cipőd meg fogja hálálni a törődést, méghozzá éveken át tartó, fantasztikus lookkal. Ha van egy Jordan lépőd, mely többféle anyag mixéből áll, akkor szentelj különös figyelmet azok illesztésére, mert pontosan az ilyen helyeken szeretnek felgyűlni a makacs szennyeződések. Ne feledkezz meg a talp oldalának tisztításáról sem - ehhez elég egy sima, nedves rongy. Ugyanolyan fontos az is, hogy a cipőfűzőt rendszeresen mosd - a legjobb természetesen, ha kézzel, így biztos lehetsz benne, hogy nem fog sérülni.

Válassz a Jordan női cipők közül:

48790 FT

39990 FT

45990 FT

40990 FT

46990 FT

Válassz a Jordan férfi cipők közül:

10990 FT

9990 FT

48990 FT

38990 FT

45990 FT

40990 FT

Válassz a Jordan gyerek cipők közül:

×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]