A Vans Old Skool… vegán?

vans ua authenticvans ua old skoolvans old skool litevans ua sh8-hi

Vegán cipő. Azoknak, akiknek a vegán szó a diétát juttatja eszébe, ez viccesen hangozhat, de a téma kezd egyre népszerűbb lenni, a legnagyobb cipőgyártók pedig állatbarát termékekként jelölik meg kollekcióikat. De mit is jelent ez igazából? A látszat ellenére nem csak arról van szó, hogy egy cipő bőrből készült-e vagy sem!

Nézd meg a Vans Old Skool kollekciókat!

24990 FT

16990 FT

24990 FT

16990 FT

24990 FT

17990 FT

24990 FT

17990 FT

24990 FT

17990 FT

26990 FT

18990 FT

26990 FT

18990 FT

26990 FT

18990 FT

26990 FT

18990 FT

26990 FT

18990 FT

23990 FT

18990 FT

Vegán, vagyis… ?

Ahhoz, hogy egy cipőt vegánnak hívhassunk, biztosnak kell lennünk benne, hogy egyetlen eleme sem készült állati eredetű anyagból. A cipőnek nem lehet bőrből vagy természetes gyapjúból készült bélése vagy betétje sem. Az olyan elemekre is figyelni kell, amilyen a logó vagy a kisebb dekorbetétek. De ez még nem minden. Sajnos, mostanság általánosan bevett szokás az állati szövetekből készült ragasztó előállítása (az összetevői között gyakran szerepel a csontokból kinyert kollagén). Gyakran használják főként cipőgyártáshoz. Így, még ha maga a cipő szintetikus anyagokból is készült, akkor sem feltétlenül vegán. Elég, ha a gyártási folyamat során „állati” ragasztót használnak. Sőt, ami még rosszabb, a márkák gyakran nem is tudják pontosan meghatározni, hogy az adott modell állati eredetű ragasztóval készült-e vagy sem. Az állati és a növényi ragasztókat gyakran felváltva vagy keverve használják.

Vegán Vans?

Ez meglepheti a Vans márka rajongóit. Hiszen ezek a tornacipők vászonból készültek, bélésük textil, talpuk pedig gumi. Úgy tűnhet tehát, hogy ez egy tökéletes cipő a vegánoknak! Mégis, csak a termékek egy kis része kapta meg a vegán jelölést… Már ki is találhatjuk, hogy ez pontosan az egyes modellekhez felhasznált ragasztó körüli bizonytalanságból ered. A Vans portfólióban mégis van vegán széria. Az ebben a termékcsaládban található termékek olyan cipők és kiegészítők, melyeknél teljesen biztosak lehetünk benne, hogy a gyártás egyik fázisában sem használtak fel hozzájuk állati eredetű anyagokat. A vegán Vans modellek között megtaláljuk a kultikus Vans Old Skool modell vegán verzióját is. Ne felejtsd el, hogy a széria nem minden terméke vegán! Keresd a „Vegan” megjelölést – csak ebben az esetben tudjuk garantálni!

Vans Old Skool

Sajnos, a teljes mértékben vegán modellek között nincs túl nagy szín- és modellválaszték. Általában a kultikus modellek legnépszerűbb színállásai kaphatóak ilyen verzióban. De melyikünk ne álmodna egy klasszikus, monokróm Vans-ról, például all black verzióban? A híres tornacipő ilyen változatát megtalálod a vegán szériában. És teljesen biztosak vagyunk benne, hogy minden ruhatárban jó szolgálatot fog tenni! Mind a hölgyek, mind az urak el lesznek ragadtatva attól, hogy mennyire univerzális ez a cipő. A Vans elboldogul ugyanúgy a streetwear szettek, mint egy farmer társaságában, a hölgyek esetében pedig – egy könnyed ruhával vagy szoknyával kombinálva. Ellensúlyozd vele az elegánsabb lookot, csempéssz bele egy kis retró hangulatot vagy egyszerűen… játssz a divattal! A Vans Old Skool Vegan-nal biztos lehetsz benne, hogy ezzel a szórakozással nem fogod veszélyeztetni az állatokat.

×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]