Nike M2K Tekno vs. Nike Zoom 2K

Két tökéletes modell, mely megfelel az aktuális trendeknek és a hagyományt saját, eredeti módon közvetíti? Ezt a párbajt határozottan érdemes megnézni! Ha hozzánk hasonlóan Neked is bejön a kifogástalan look és a két, sőt három évtizeddel ezelőtti szettek stílusa, akkor biztosan ismered az M2K Tekno és a Zoom 2K sneakert - mindkettőt a Nike tervezte. Melyikőjük nyeri ezt a párbajt? Nézzük meg!

Nike M2K Tekno vs Nike Zoom 2K

Korszerűség egy kis retróval

Elsőként az M2K Tekno szállt ringbe - az utóbbi idők egyik legnépszerűbb cipője. Hordják a trendszetterek, de a tökéletes stílusú, mindennapi kényelem szerelmesei, és persze az igazi streetwear-rajongók is. A sneaker jellegzetes formavilágát könnyen megjegyzi az ember. Csak nézed és azon gondolkozol, hogy valamire emlékeztet? Bravó, műkedvelő! Nagyon jól érzed, ez a Nike modell ugyanis egy régebbi, az ikonikus Monarch-ra épít. Pontosan ez, illetve a 2000-es modernizált változat, vagyis a Monarch IV szolgált alapul a kivételes M2K Tekno-hoz. Az inspirációk azonban mélyebbre nyúlnak, egészen a 80-as évek runner cipőihez, melyeket ma annyira stílusosnak tartunk. A retró hangulat manapság az egyik leglényegesebb divattrend - és pontosan innen minden dad shoes népszerűsége -, de a Nike rá jellemző módon, most sem a legegyszerűbb utat választotta. Egy régi cipő újraalkotása banális lenne - sokkal jobb átdolgozni és ügyesen vegyíteni a retrót a futurizmussal. Mit kapunk így? Természetesen egy igazán ütős cipőt!

feher Nike M2K Tekno

Mesteri kényelem

De a Nike M2K Tekno nem csak kiváló megjelenést jelent. Az igazi sneakerheadek tudják, hogy a tökéletes dizájn ennél sokkal többet nyújt - tartósságot és bajnokoknak kijáró kényelmet. Úgy hangzik, mintha túl sok lenne az elvárás, de a pipa-logós brand már nem egyszer bizonyította, hogy remekül boldogul velük. Éppen ezért a márka cipőit és ruháit profik választják - futók, könnyűatléták és focisták, de... stylistok és sneakerheadek is. Elsőként ők szerettek bele a kényelem és a remek megjelenés kombinációjába, ami egyébként a Nike egyik vezető elve lett. Ez nagyon határozottan látszik az M2K Tekno-ban, mely azért készült, hogy még a legmagasabb elvárásoknak is eleget tegyen. A természetes bőrből készült felsőrész simán alkalmazkodik a lábfejhez, hőkomfortot biztosítva minden városi körülmény között, ehhez pedig éveken átívelő tartósság társul. Az egyedülálló karaktert biztosító talp is a legfelsőbb szintű kényelmet garantálja - mindez a jól tompító Phylon habnak köszönhető.

fekete Nike M2K Tekno i feher Nike Zoom 2K
fekete Nike Zoom 2K

Zoom it!

Most, hogy már sokat tudunk az M2K Tekno sneakerről, eljött az ideje, hogy megismerkedjünk a csata másik versenyzőjével - a Nike Zoommal! Ez a modell is a pipa-logós brand régi modelljeihez kötődik, aminek köszönhetően ma az egyik legnépszerűbb lépő a piacon. A dad shoes stílusú cipő remek dizájnját úgy sikerült elérni, hogy a brand a Nike Alpha-ra és a Nike Air-re alapozott - melyek egykor népszerűek és keresettek voltak, ma pedig szentimentalizmussal beszélnek róla a menő dropok és a még menőbb szettek rajongói. Egy másik ok a sportcipőkhöz és a XX. század 90-es éveinek trendjeihez való kötődés, mely első ránézésre látszik és még trendibbé teszi ezt a lépőt. De ez még mindig nem minden! Ennél a modellnél erőteljesen megjelenik a futurista vonal is - a neoprén zokni vagy a gumis elemek formájában, melyek nemcsak remekül mutatnak, hanem minden lépésnél segítenek a stabilitás megőrzésében is. Régóta köztudott, hogy az igazán jó dizájn stílusos és praktikus.

Megbízható, mint mindig

Ha a kényelemről van szó, a pipa-logós brand most sem hagy cserben. A Zoom 2K olyan kényelemmel örvendeztet meg, mely még a profi sport bajnokait is elégedettséggel töltené el. Az extra hálós panelekkel ellátott, bőr felsőrész a lábfejhez való alkalmazkodás és a kivételes kényelem, főként a hőkomfort garanciáját nyújtja. Ugyanezt a funkciót tölti be a puha, textil bélés is, melynek köszönhetően nem kell félned, hogy a cipő kidörzsöli a lábad. Ami pedig leginkább figyelemfelkeltő, az természetesen a talp. Dad shoes lévén széles, belseje pedig egyedi Zoom Air tompító rendszert rejt, ahonnan a modell neve is jön. Pontosan ennek köszönhető, hogy visszairányítja a lépésekbe fektetett energiát, Neked pedig mindig lesz erőd tovább menni. A modell előnye a mély futófelület is, mely minden városi felületen a stabilitás garanciáját nyújtja. Most pedig gondolj bele, hogy mindehhez egyedülálló look társul. Lehet valami még ennél is jobb? Biztosak vagyunk benne, hogy nem!

M2K Tekno vagy Zoom 2K?

Már szezonok óta tart a masszív dad shoes-ok iránti őrület és nem úgy tűnik, hogy ez mostanában megváltozna. Éppen ezért keresnek a tervezők mindig új módszereket arra, hogy egy naprakész, ugyanakkor valahogy eredeti cipővel lepjenek meg. A Nike természetesen nem marad le a többiektől. Régebbi modelljeit felhasználva, azokat egymással kombinálva és az így megszülető hibridbe egy kis korszerűséget csempészve bebizonyítja, hogy nagyon is naprakész - legjobb példa erre az M2K Tekno és a Zoom 2K. Melyik modellt érdemes választani? Mindkettő kifogástalan lookkal büszkélkedhet, mely a múlt különleges modelljeire épül; mindkettő maximális kényelmet is nyújt, mely a bajnokoknak is örömére szolgálna. Akkor melyiket válaszd? Minden csak az ízléseden múlik. Bejön a futó stílus, a legjobb délutánok pedig zsúfolva vannak aktív programokkal? Akkor válaszd inkább a Tekno-t, melyet a három évtizeddel korábbi, legjobb runner cipő inspirált. Ha pedig szeretnéd maximálisan hangsúlyozni a stílusod és kötődsz az ugly shoes típusú, masszív modellekhez, akkor jobban fog Hozzád passzolni a Zoom 2K. Attól függetlenül, hogy mi mellett döntesz, biztos lehetsz benne, hogy nem fogod megbánni. Mindkét modell jelesre vizsgázik, ami a megjelenést és a kényelmet illeti, ezen túl pedig rengeteg fantasztikus, igazi streetwear-műkedvelőhöz méltó szettet állíthatsz velük össze.

TEKINTSD MEG A TELJES NIKE ZOOM 2K KOLLEKCIÓT:

28990 FT

25990 FT

×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]