Mit tegyünk, hogy a cipő ne törje fel a lábunkat?


Ahogy a régi mondás tartja, a megelőzés a legfontosabb! Nincs is ennél jobb tanács, főleg, ha a tökéletes cipőről van szó. A kinézet egy dolog, de nemcsak a trendi lookért szeretjük a sportcipőket, hanem a kényelemért is, amit nyújtanak! Éppen ezért érdemes egy kis időt eltölteni vele, hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő modellt és gondoskodjunk maximális kényelmünkről. Mi mást vegyünk még figyelembe ahhoz, hogy a cipő ne kezdje ki a lábunk?


A tökéletes darab


Igazából a vásárlás során kell meghozni a legfontosabb döntéseket - ugyanis ekkor választhatjuk ki, hogy melyik modell a kényelmes számunkra, és melyik nem az. Ha üzletben szerzed be a sneakered, akkor délután vagy este menj el vásárolni. Miért? Mert olyankor a lábfej egy kicsivel nagyobb, mint reggel, így biztos lehetsz benne, hogy egy hosszú nap végén is kényelmes lesz majd a cipőd. Hihetetlenül hangzik? Biztosítunk róla, hogy mégis így van! A nap során a lábfejünk egy kicsit megduzzad, ami egy teljesen természetes folyamat. Az álomcipő felpróbálásánál arra is figyelj, hogy nem nyom vagy dörzsöl-e. Ne hagyatkozz arra, hogy majd „kitágul” - nem mindegyik anyag rugalmas! Ha pedig online vásárolsz, akkor mindenképpen mérd le előbb a lábad, és vesd össze az eredményt a gyártó oldalán lévő mérettáblázattal. Jó ötlet például elugrani a legközelebbi boltba is, hogy fel is próbálhasd.

Túl nagy? Nem, köszönöm


A túl szűk és túl kis sneakersy sneaker nem valami kényelmes - de mondjuk egy számmal nagyobb belefér? Egyáltalán nem! Bár paradoxonnak tűnik, a túl nagy cipővel még többet árthatsz magadnak. Azzal, hogy minden lépésnél dörzsöli a lábfejet, nemcsak azt kockáztatjuk meg, hogy feltöri - a komolyabb sérülések esélye is fennáll, a bokasérüléstől kezdve egészen az Achilles-ínig. Semmiképp sem érdemes látatlanban vásárolni, sem „szemmérték alapján” dönteni. A jó mérőeszköz és a lábfej pontos mérete segít, hogy a legkényelmesebb sportcipőt választhasd ki. Ha pedig véletlenül túl nagyot veszel, akkor szerezz be egy speciális betétet, amivel ellensúlyozhatod a nagyobb méretet. Ilyet bármelyik cipőboltban találsz. Az is jó ötlet, ha zselés betétet szerzel be, amit be lehet ragasztani a cipőbe, így csökkenti a lábfej és a cipő közötti teret. De ne feledd, hogy időnként azért ezt is ellenőrizni kell. Még a legjobb termék is elveszíti egy idő után eredeti tulajdonságait, és...egyszerűen szétmegy. Egy sima, lapos betét pedig egyáltalán nem tölti be a szerepét.

A legjobbak legjobbika


A cipő méretén felül, a kényelemért az anyagminőség és az elemek egymáshoz illesztése, megmunkálása is felelős - vagyis tágan értelmezve a minőség. A mikrosérülések vagy kidörzsölések nemcsak a rosszul megválasztott méret, hanem termékhiba eredményei is lehetnek. Az egyenetlenségek, a kiálló anyagrészek és szálak valódi megpróbáltatást jelentenek a lábfejnek. Hogyan kerüld el? Egyszerű - ne hagyd, hogy elcsábítsanak az olcsó utánzatok, melyek szó szerint olcsók. A legnagyobb világmárkák, amilyen az adidas, Nike, Fila és Lacoste nem engedik meg maguknak a figyelmetlenséget és igénytelenséget - minden modellt odafigyeléssel készítenek. Szóval csak megbízható boltokban és oldalakon vásárolj, ha pedig új boltot szeretnél kipróbálni, előtte mindenképp ellenőrizd, hogy megbízható-e.


A váratlan helyzetekre


Még a legjobbak is hibáznak néha. Időnként előfordul, hogy a cipő, ami a boltban még tökéletesnek tűnt, az első viselés után mégis kényelmetlen, hiába vetettük be a jól ismert trükköket, hogy ezt elkerüljük. Mit tegyünk, hogy ne dörzsöljön ki? Van rá néhány megoldás. Választhatod a klasszikus megoldást, vagyis ragaszthatsz különféle betéteket a kritikus helyekre. Szentelj egy kis időt a megfelelő zokni kiválasztásának is - olyan legyen, aminek a varrásai nem okoznak kényelmetlenséget. Szilikonpárnát is bevethetsz a sarok alatt - ez is puhábbá teszi. Eddig ezek közül egyik sem segített? Ne aggódj, ettől még nem kell megválnod imádott sportcipődtől. Megpróbálhatod „betörni” otthoni módszerrel is, vagyis úgy, hogy felveszel egy vastag, kissé benedvesített zoknit és csak erre húzod fel a cipőt. Ez kétségtelenül nem a legkényelmesebb trükk, de kibővítheted vele a cipőd, és így hosszútávon orvosolhatod a problémát. Végül pedig mindig fordulhatsz szakemberhez. A cipészek megfelelő tudással és anyagokkal rendelkeznek, melyek segítenek búcsút inteni a problémának.

[script]$(document).ready(function() {$(window).scroll(function() { if ($(window).width() > 1024) {if($(this).scrollTop() >= $('.b-footer').offset().top - 1000) {$('.sidebar').addClass('is-sticky');} }}); });[/script]

Nézd meg a női cipőket:

26990 FT

18990 FT

27990 FT

18990 FT

27990 FT

19990 FT

29990 FT

20990 FT

29990 FT

20990 FT

29990 FT

20990 FT

29990 FT

20990 FT

29990 FT

20990 FT

29990 FT

20990 FT

29990 FT

20990 FT

29990 FT

20990 FT

29990 FT

20990 FT

29990 FT

20990 FT

35990 FT

21990 FT

27990 FT

21990 FT

35990 FT

24990 FT

Nézd meg a férfi cipőket:

×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]