Honnan ismerheted fel az eredeti Lacoste cipőt?

gyerek cipő Lacoste Riberac

Bár a hétköznapi szettekben szinte nélkülözhetetlenné vált a nagy népszerűségnek örvendő sportcipő, aminek minden kétséget kizáróan nagyon örülnek a legnagyobb cipő gyártók és a kényelem szerelmesei, akik végre elfelejthetik a kényelmetlen cipő több órás viselésével járó kellemetlenségeket, a dolognak megvan a sötét oldala is...

A sneakerek növekvő népszerűségével párhuzamosan ugyanis egyre inkább elterjedtek a márkás cipők utánzatai is, melyek lassan elözönlik a piacot. Nem elég, hogy ez a nagy márkák és az Ügyfelek helyzetének rovására megy, a dolgot tovább nehezíti, hogy az utánzatokat sok esetben még a gyakorlott szem is nagyon nehezen különböztetni meg az eredetitől.

A leggyakrabban hamisított cipők közé tartoznak azok a lépők, melyek a legendás Lacoste márka tervezői csapatának kezéből kerülnek ki. Ez az a márka, melynek termékeit a híres, zöld krokodilos logó díszíti – szóval hogyan mehetsz biztosra, hogy a termék, melyet kiszúrtál magadnak, nem hamisítvány, hanem tényleg eredeti? Elég csak tovább olvasnod, és megtudod.

Szó szerint minden részletben visszaköszönő precizitás

Arról, hogy az általad megvásárolt cipő valóban eredeti-e, árulkodhat már maga a minőség is, melyet minden egyes részletben, akár a legapróbbakban is tetten érhetsz. Az eredeti Lacoste cipők nem véletlenül váltak már a pontosság és a precizitás szinonimáivá – itt nem találsz szétváló anyagokat, egyenetlen varrásokat, vagy akár rosszul rögzített cérnát, melyet hibaként könyvelhetnénk el.

A Lacoste cipők eredetiségének vizsgálatára az is jó módszer, ha közelről szemügyre veszed a krokodilos logót, melyet áttetsző cérnával rögzítenek a cipőhöz, ezen kívül az eredetin határozottan kivehetőek a hüllő fogai, karmai és alakja, a farkának pedig az állat feje irányába kell mutatnia.

Gyártási hely

Ez pont az a kérdés, amelynél nem is annyira könnyű megkülönböztetni az eredetit az utánzattól, mint tűnhet. Ez pedig azért van, mert a francia cég kibővítette a cipők gyártási helyeinek listáját. A zöld krokodillal fémjelzett ruhákat és cipőket eleinte Franciaországban, Marokkóban és Peruban gyártották, idővel azonban költségcsökkentés céljából Tajföldön, Vietnámban és Kínában is hoztak létre cipőgyártó üzemeket.

A tény, hogy az általad vásárolt cipőn nem „Made in France” szerepel, még egyáltalán nem bizonyítja azt, hogy egy tisztességtelen eladó pár ezer forinttal lehúzott. Hogy elkerüld a kellemetlen meglepetéseket, érdemes azt a módszert alkalmaznod, hogy csak a márka hivatalos értékesítőitől vásárolsz – így biztos lehetsz benne, hogy a cipő nemcsak eredeti lesz, de panaszt is nyújthatsz be a megvásárolt termékre, ha bármilyen probléma felmerülés.

Csomagolás

Ammenyire az életben vezérelv az, hogy a belső számít igazán, a sportcipők esetében legalább annyira kell figyelni minden más aspektusra is. Nem ritka ugyanis, hogy a cipősdoboz az első arra utaló jel, hogy a tartalma távol áll az eredetitől.

Az eredeti Lacoste cipők csomagolásának erős doboznak kell lennie, melynek tetején ott a márkanév és -logó, emellett kell rajta lennie egy címkének, amely a modell nevéről, színéről és méretéről ad tájékoztatást három verzióban: UK, EU és USA. Az említett, oldalsó címkén kívül lennie kell rajta egy kódnak is, mely az eredeti termékek esetében pontosan ugyanaz, mint a nyelv belső oldalába varrt címkén is látható.

Ha odafigyelsz a fent említett három dologra, könnyedén meggyőződhetsz róla, hogy az általad vásárolt, prémium Lacoste modell valóban megérte-e az árát, ami jelen esetben azzal is egybevág, hogy éveken át hű társad lesz-e, vagy egy hét használat után mehet a kukába.

[script]$(document).ready(function () { $(window).scroll(function () { if ($(window).width() > 1024) { if ($(this).scrollTop() >= $('.s-last-img').offset().top - 600) { $('.sidebar').addClass('is-sticky'); } } });});[/script]

NÉZD MEG A FÉRFI LACOSTE CIPŐK:

NÉZD MEG A NŐI LACOSTE CIPŐK:

NÉZD MEG A GYEREK LACOSTE CIPŐK:

×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]