Hogyan válassz gyermekednek nyári cipőt?


A nyár beköszöntével néhány hónapra félre tesszük a meleg pulóvereket, a hosszú nadrágokat és a meleg, zárt cipőket. Amikor tűz a nap, próbálunk különböző módszerekkel hűtőzni egy kicsit. A ruhatár cseréjén kívül a megfelelő nyári cipőre is gondolnunk kell, különösen akkor, amikor a gyermekünkről van szó. Az energikus és mozgékony gyerekek, akik nem képesek sokáig egy helyben ülni, különösen ki vannak téve a hőség veszélyeinek. Ezért fontos, hogy a megfelelően kiválasztott ruha mellett a tökéletes cipőre is figyeljünk. Ebből az útmutatóból megtudhatod, hogyan válassz nyári cipőt gyermekednek.


Gondoskodj a kis lábakról


A nyári gyerek cipőnek kivételesnek kell lennie. Azon kívül, hogy gondoskodnia kell a lábfej megfelelő pozíciójáról járás közben, annyira kényelmesnek is kell lennie, hogy még a legforróbb napokon se sértse fel a kis lábfejeket, ne irritálja és ami ugyanolyan fontos - ne okozzon túlzott izzadást. A piacon rengeteg különböző modellel, eltérő mintájú és fazonú gyerek cipőkkel találkozhatsz, melyek nemcsak az árukkal, hanem megjelenésükkel és bájos részleteikkel is csábítanak. Hogyan válassz nyári cipőt gyermekednek, hogy ne csak a kényelmét biztosítsa, hanem a lábfej biztonságos fejlődését is? A lenti tanácsok és a kiválasztott modellek biztosan segíteni fognak benne, hogy jó döntést hozz.


Szandálok


Nyáron sok városi utcát főként a szandálok uralnak. Ezek ugyanis egy kis megkönnyebbülést nyújtanak a lábfejnek, amikor kinn tűz a nap. A nyári séták, gyalogtúrák és kirándulások során felbecsülhetetlen. Ha szeretnél egy újat venni gyermekednek, ne felejtkezz el róla, hogy a sarka zárt legyen - ugyanis a gyerekek lábfejét, már pár éves kortól, a megfelelő pozícióban kell tartani. Ellenkező esetben sokkal könnyebben eldeformálódik. A szandál elejének nem muszáj zártnak lennie, de ezeket a típusú modelleket ajánljuk a legkisebb gyerekeknek, akik még csak nem régen kezdtek el járni, sokszor megbotlanak vagy beleütköznek különböző dolgokba mozgás közben. A zárt lábujj rész megóvja a finom kis ujjakat a sérüléstől, de nem kötelező érvényű szabály, hogy ilyen szandált kell venni. Sokkal fontosabb, hogy az elülső pántok ne legyenek túlságosan lazák - így a lábfej nem fog csúszkálni a szandálban, a gyereknek pedig így sokkal könnyebb lesz benne mozognia. Ezen felül, a gyerek szandál talpának rugalmasnak kell lennie, és a különleges kialakítás is fontos.

Sportcipők

Nyáron is jól jön. A strapásabb kiruccanásokhoz (például egy erdei sétához), biciklis kiránduláshoz vagy kinti programokhoz érdemes sportcipőt választani a gyereknek. Ez gondoskodik mozgás közben a megfelelő stabilitásról, nagyobb védelmet nyújt a sérülésektől, vagy attól, hogy a cipő kikezdje a lábat. A legjobban a sima sportcipők válnak be, és ahogyan a szandálok esetében is, a saroknak merevítettnek, a talpnak rugalmas, a belső betétnek pedig speciálisan kialakításúnak kell lennie. A cipő elejénél lennie kell annyi helynek, hogy a lábujjak szabadon mozoghassanak.Papucsok i flip-flopok


A sárosabb helyek, amilyen a homokos part vagy a homokozó, tökéletes terep, hogy a gyerek mezítláb szaladgáljon. A homokban járkálás vagy futás remekül erősíti a lábfej izmait és segít elkerülni a lúdtalp kialakulását. De vannak olyan strandok és partok is, ahol nem a legjobb ötlet mezítláb sétálni. Ilyenkor jól jön egy papucs vagy egy flip-flop - ennek már a felvétele is tornáztatja a gyerek lábfejét -, amiben járás közben a gyereknek úgy kell használnia a lábfej izmait, hogy járás közben ne essen le róla a papucs.


Vízicipő


Ha külföldi utazásra indultok, ahol felesleges is homokos vízpartot keresni, érdemes beszerezned gyermekednek egy vízicipőt. Ez megvédi a lábfejét a veszélyes sérülésektől és sebektől, nemcsak a parton, hanem a tengerben lubickolás közben is. Vannak könnyű és szellős darabok, amelyek zokniként fekszenek rá a lábfejre, ezzel a legteljesebb kényelmet biztosítva. A megfelelő modell kiválasztásának kulcsfontosságú faktora pontosan az illeszkedés - ez lehetővé teszi, hogy a cipő nem csússzon el a lábfejen.


Papucs


Az már régóta köztudott, hogy mezítláb járni egészséges. Mégis manapság, amikor alapvetően sima padlón járunk, a mezítláb járkálás még árthat is. Ezért még a legforróbb napokon is, még a lakásban is érdemes rugalmas talpú, merevített sarkú papucsban járkálni. Ha pedig minden kötél szakad, és az ilyen típusú lábbeli túl nagy ellenállást vált ki gyermekedből, még mindig ott a flip-flop. Ha pedig minden rábeszélés hiába való, javasold neki, hogy a lábujjain vagy a lábfej külső oldalán járjon. Ez a fajta „edzés” tökéletesen erősíti az izmokat és segít elkerülni a lúdtalp kialakulását, miközben biztosan élvezni fogja gyermeked is.

[script]$(document).ready(function() {$(window).scroll(function() { if ($(window).width() > 1024) {if($(this).scrollTop() >= $('.b-footer').offset().top - 1000) {$('.sidebar').addClass('is-sticky');} }}); });[/script]

Nézd meg a gyerek cipőket

8990 FT

5990 FT

8990 FT

5990 FT

9990 FT

6990 FT

9990 FT

6990 FT

9990 FT

6990 FT

9990 FT

6990 FT

×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]