Hogyan különböztesd meg az eredeti Huarache-t az utánzatoktól?


A mai, globalizált világban nem nehéz olyan terméket beszerezni, amelyik külföldön, ún. „hivatalos kereteken kívül” készült. Az ázsiai aukciós platformok népszerűséges és a kiegészítők, ruhák és cipők beszerzésének lehetősége néhány száz vagy ezer forintért oda vezet, hogy gyakran elcsábulunk, és utánzatot vásárolunk. Mert végülis, ha hasonlóan néz ki, akkor minek többet fizetni érte? – gondoljuk. Sajnos ez a gondolkodásmód hibás. Az utánzatok rosszabb minőségű anyagokból készülnek, gyakran káros hatással vannak a szervezetre és veszélyesek a bőrrel. Kevésbé tartósak, és minőségük is rosszabb. A cipők esetében gyakran hiányoznak belőlük az eredetiben meglévő dolgok is, mint például a megfelelő tompítás vagy a speciális betét.


Még ha nem is szándékosan keresünk olcsóbb utánzatot, de pl. aukciós oldalon vásárolunk cipőt, vagy egy ismerőstől vesszük meg, könnyen előfordulhat, hogy hamisítványba botlunk. Ez elsősorban a legnépszerűbb cipőkre igaz. Az egyik ilyen sportcipő a Nike Huarache. Hogyan különböztesd meg az eredetit a másolatoktól? Van rá néhány tippünk.1. A hátsó pánt túlságosan rugalmas gumiból készült (a merevebb anyag helyett)


A jellegzetes, hátsó pánt az eredeti Nike Huarache-nál merev, még amikor leveszed a cipőt, akkor is a helyén marad. Az utánzatoké gyakran sima gumiból készül, ami nemcsak hogy túlságosan rugalmas, de emiatt a feladatát sem látja el: nem támogatja megfelelően a sarkat. Azt se felejtsük el, hogy a Nike felirat az eredeti verziónál bele van nyomva a pántba, és nem különbözik annak színétől! Habár pontosan a pánt az, amit a legkönnyebb összehasonlítani, ne feledkezzünk el róla, hogy az utánzatoknál a többi elem is különbözik. Az erős bőr helyett puha anyag, gumitalp, amelyik nem tompít és mű, vacak minőségű anyagok, melyekből a felsőrész és a cipő belseje készült.


2. A sarkat takaró anyag nem homorú


Mivel a Huarache cipők felépítése különösen a saroknál meglepő és jellegzetes, pontosan itt lehet felfedezni a legtöbb eltérést az eredeti és az utánzat között. Az igazi Nike Huarache-ben a talp és a pánt közötti anyag kissé homorú. Ez azért van, hogy még jobban illeszkedjen a lábfejhez, és visszasugározza az energiát. A népszerű modell utánzatait készítve, a gyártóik nem fordítanak figyelmet a technológiai megoldásokra és a cipő egyes elemeinek tulajdonságaira. A Huarache utánzatoknál a saroknál lévő anyag gyakran nem az eredetinek megfelelően van kialakítva.


3. A keresztvarrások gyakran más színűek vagy igénytelenek, gyakran más helyre is esnek


A kultikus Nike modell felsőrésze különböző anyagok kombinációjaként jött létre, melyeket az eltérő szerkezetük miatt nagyon pontosan és precízen kell összevarrni. A Huarache utánzataiban gyakran igénytelenek ezek a varrások, a rosszabb változatoknál pedig az is előfordul, hogy a cérnának más színe van, mint az anyagnak vagy a belső rész kihajlik. Nagyon gyakori, hogy a varrások más helyekre is kerülnek, mint az eredeti cipőnél.


4. Az eredeti Huarache nyelve hosszú (a bokáig ér) és könnyedség jellemzi


A Huarache másolatoknál a nyelv gyakran túlságosan keskeny vagy nagyon kihajlított. Az eredeti Nike nyelve finoman kialakított, rávarrt emblémával ellátott. Ezen kívül van rajta egy plusz fűzőlyuk.


5. Színvilág


Habár a Nike jelenleg a modellek személyre szabásának lehetőségét biztosítja, érdemes odafigyelni a különösen szokatlan színösszeállítású Huarache-okra. Kiderülhet, hogy a modell, amit meg akarunk venni… soha nem is létezett!

Ne felejtsük el, hogy a cipő eredetiségének garanciáját csak a megfelelő forrástól való vásárlással biztosíthatjuk, úgy, mint a márkaboltok, a gyártó honlapja vagy hivatalos forgalmazói, akiknek már megalapozott piaci pozíciójuk van. Nem érdemes egy olyan megtakarítás miatt kockáztatni, ami végül tulajdonképpen pénzkidobás lesz![script]$(document).ready(function() {$(window).scroll(function() { if ($(window).width() > 1024) {if($(this).scrollTop() >= $('.b-footer').offset().top - 1000) {$('.sidebar').addClass('is-sticky');} }}); });[/script]
×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]