Hogyan kell tisztítani a velúr cipőket?

KOSZOS VELÚR CIPŐTISZTÍTÁSA

Hogyan kell tisztítani a velúr cipőket?

Egy velúr cipőnek határozottan megvan a szépsége. De tényleg csak abban a pillanatban, amikor új? Nem, ha megfelelően ápolod! A természetes velúr bőr igényes anyag, de ha ismered a megfelelő tisztítási és impregnálási módszereket, a velúr cipő ápolása nem fog problémát okozni. Érdemes egy kis erőfeszítést tenni, mert a velúr cipők remekül illenek a casual és sportos szettekhez, az esti verzióban pedig abszolút pótolhatatlanok! Tehát akkor: hogyan tisztítsunk egy velúr cipőt?


Tekintsd meg a kollekciókat!
adidas Superstar , Reebok Club C , New Balance 574 , Nike Internationalist

Átnedvesítés és vegyszerek nélkül

Mindenek előtt felejtsd el, hogy a velúr cipőt mosógépben mosod, vagy akár azt, hogy teljesen beáztatod! A bőrcipők, legyen az akár velúr, akár cserzett, nagyon rosszul reagálnak a vízzel való érintkezésre, ezért védeni kell őket tőle. A velúr cipő tisztításához ne használj erősen maró hatású vegyszereket sem, amik kárt okozhatnak az anyag szerkezetében, például nem esztétikus elszíneződést okozva. Ugyanilyen hatást okozhat a napfény is, ezért ha szeretnéd a nedves velúr cipőt kiszárítani, ne hagyd a napon, hanem egy sötét, jól szellőző helyiségben hagyd megszáradni. A gyorsabb eredmény elérése érdekében kitömheted az átnedvesedett velúr cipő belsejét összegyűrt újságpapírral vagy papírral, ami felszívja a nedvesség egy részét.

A velúr cipő tisztítása szárazon

A velúr cipővel bánj óvatosan, hogy ne sértsd meg a anyag szerkezetét. Éppen a bőr jellegzetes „sörtés” hatása itt a leglényegesebb, így a tisztítás során oda kell rá figyelned, hogy ezt megfelelően ápold. A legjobb módja annak, hogy eltávolítsd az olyan szennyeződések, mint amilyen a sár vagy a por, a velúr cipő száraz tisztítása. Használj hozzá egy viszonylag puha sörtéjű kis kefét vagy velúrhoz készült gumit, ami varázspálcaként távolítja el a szennyeződéseket. Fontos, hogy mindezt rögtön azután tedd meg, hogy a szennyeződés megjelent a cipőn. Ennek köszönhetően a kosz nem tud az anyag mélyebb rétegeibe hatolni, a tisztítás pedig eredményesebb lesz. A kis gumi remekül elboldogul a mindennapos, gyors elkoszolódásokkal is!

A velúr bőr impregnálása

A tisztítás nem minden! Ha szeretnéd a velúr cipőd életét meghosszabbítani, mindenképp gondoskodj a megfelelő impregnálószer kiválasztásáról. Az impregnálószer a cipőn egy láthatatlan, finom takaróréteget képez, aminek köszönhetően nem engedi magába a nedvességet, és ellenállóbb lesz a kosszal szemben. Hogyan kell a velúr cipőket impregnálni? Elég egy spray impregnálószer, amit hetente egyszer, vagy szükség esetén rögtön tisztítás után ráfújsz a cipőre. Az impregnálószer flakonját tartsd kb. 20-30 cm-re a cipőtől, és vond be vele a lábbelit minden oldalról. Aztán hagyd a cipőt kiszáradni. A megfelelő impregnálásnak köszönhetően a velúr cipőd sok szezonon keresztül Veled lesz - és mindig kiváló állapotban!


Legnépszerűbb cipő kollekciói:
New Balance cipő
adidas cipő
Nike cipő

×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]