Az uniszex Vans, vagyis a nemtől független stílus

Vans logoVans cipő
vans ua authenticvans ua old skoolvans old skool litevans ua sh8-hi

Amikor egy cipő elnyeri a kultikus jelzőt, akkor egyszerre mindenki akar magának belőle egy párat. Rögtön jönnek a kérdések, hogy milyen méretben, színben készültek, milyen különlegességei vannak az egyes daraboknak, de elsősorban az, hogy kinek készült az adott modell. A kultikus tornacipő esetében az „Uniszex cipő-e a Vans?” kérdés is gyakran felüti a fejét. Ideje rá választ találni!

Nézd meg a Vans Old Skool kollekciót

Vans – egy üzem története

Honnan egyáltalán a Vans népszerűsége? És honnan maga a Vans? A története a XX. század 60-as éveiig nyúlik vissza, amikor Kaliforniában a Van Doren fivérek és barátaik kis üzemében megszületett az első gumitalpú modell. Nagyon gyorsan felkeltették a gördeszka szerelmeseinek érdeklődését, akiknek a talp jó tapadása volt a legfontosabb dolog. Amikor pedig a cipő népszerűvé válik egy csoporton belül, akkor rögtön felfigyelnek rá mások is…. Ebben az esetben sem volt ez másképp. A Vans-ok egy gyorsvonat sebességével kezdték elárasztani az utcákat – nem csak Kaliforniában. Az üzlettársaknak hamarosan már több tíz boltjuk volt az Államokban, és már piacra dobtak néhány kultikus modellt. És mi van most? A Vans továbbra is egy dobogós márka. És, mint tudjuk, nemcsak az USA-ban, hanem világszerte. Rengeteg szín, modell és számos együttműködés más márkákkal és tervezőkkel – mindennek köszönhetően már mindenki talál magának valamit a brand kínálatában.

Egy tornacipő mindenkinek

A vélemény, hogy a Vans egy uniszex cipő, abból a tényből fakad, hogy a legnépszerűbb modellek, amilyen a Vans Old Skool vagy a Sk8 Hi női, férfi és junior verziója látszólag tulajdonképpen semmiben nem különbözik egymástól. Az azonos anyagok, színek és sziluettek miatt azt az érzést keltik, hogy egy, uniszex Vans modell létezik. De az igazság az, hogy a női és férfi méretek sokban különböznek egymástól, így az „uniszex” jelzővel felcímkézett cipők értékesítése mindig problematikus. Ezért a Vans külön női és férfi modelleket készít (amik a számozásban térnek el, illetve a női és férfi lábfejhez igazításban), melyek egyébként ugyanúgy néznek ki. Azért, hogy kiemelje, hogy a számozáson kívül nincs más különbség ezek között a modellek között, a Vans saját honlapján ugyanazon az oldalon jelenítette meg a terméket, a női és a férfi számsorral is ellátva. Ennek köszönhetően lecsökkent a látszólag egyforma cipők közötti különbségekre irányuló kérdések száma.

Stílusos választás

Nem ok nélkül választják mind a hölgyek, mind az urak a Vans-ot, életkortól függetlenül. Az oldalán jellegzetes, fehér csíkkal ellátott klasszikus, fekete tornacipő garantáltan illik szinte minden összeállításhoz. Az urak hordhatják chino nadrággal, farmerrel, sőt melegítő nadrággal is. A hölgyek kombinálhatják szellős ruhával, sorttal, szinte bármilyen fazonú nadrággal és szoknyával. Ez a cipő remekül feltalálja magát streetwear környezetben, a smart casual társaságában, de a fashioniszták ultradivatos összeállításaival is. Stílusosan törhetsz meg vele egy elegáns szettet is. A Vans-ok tehát abszolút időtlenek és univerzálisak. Nem lényeges, hogy ki vagy és milyen stílust képviselsz. Ez egy Neked való cipő!

×
[script]$(document).ready(function() { /* MP - Bug ENPSUP-12079 */ $('#js-header').mouseenter(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '0'); }); $('#js-header').mouseleave(function() { $('.zoomContainer').css('z-index', '100'); });});$(document).ready(function() { $('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_loyaltyClubJoin').change(function(){if($(this).is(':checked')) {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').attr('required', '');} else {$('#cart_flow_address_step_loyaltyScheme_consentForm_consent_1704_0').removeAttr('required');}});});[/script]